• ohyeahitsme

    Uppehållstillstånd vid brott

    Jag vet att det här är en väldigt känslig fråga som många politiker undviker, men jag hoppas ni kan ta er tid att se allvaret i den ändå.

    Det har varit några uppmärksammade fall senaste tiden då det ryktats/pratats om att ett grovt våldsbrott kan vara vägen till uppehållstillstånd i Sverige. Fallet med Beatrice Fredriksson som mördades i Västerås är ett sådant exempel. Det ryktas redan om att knivöverfallet i Linköping är ett annat illdåd där gärningsmannen kan ha hoppats på uppehållstillstånd.

    Anledningen är att "rättvisans gång" så att säga skjuter upp ett utvisningsbeslut och gör att personen ifråga får möjlighet till förnyad ansökan. Är man dessutom under 18 år är man så gott som garanterad uppehållstillstånd med hela sin familj, därför att en fängelsedom gör att familjen inte kan utvisas.

    Hur ser ni på detta inom Moderaterna? Ser ni en fara i att ett grovt brott belönas, istället för bestraffas?

    Med vänlig hälsning
    En mycket orolig förortsbo

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-21 15:35
    Ursäkta, frågan var tänkt till Moderaterna, men ni får gärna svara på den också!

  • Svar på tråden Uppehållstillstånd vid brott
  • Socialdemokraterna

    Hej och tack för din fråga!

    Om man ska få permanent uppehållstillstånd eller ej avgörs av vilka skyddsskäl man har. Vi tycker inte att man ska splittra familjer och en konskvens av det är att minderåriga får uppehållstillstånd när föräldrarna får det.

Svar på tråden Uppehållstillstånd vid brott