• Anonym (farmor)

    Evidensbaserad barnomsorg

    1. Man pratar nu i många olika sammanhang om att myndigheter måste agera evidensbaserat och barnkonventionen styr också att alla beslut skall tas utifrån barnets bästa ..... var finns forskningsstödet i att barn mår bättre av att bli lämnade till förskolan än hemma med föräldraledig förälder och nytt småsyskon.... och hur är evidensen i att utöka "rättighetstiden"  från 15 -> 30 timmar i veckan?

    2. Varför faller ni in i "moderat/folkpartispåret" att prata mer om kunskaper och betyg i skolan än om arbetsmöjlön och den sociala "fostran" som skolan ger. Forskningen ger stort stöd för att barn som inte trivs i skolan inte heller kan ta in kunskaper.... ett tips att börja där? - med trivsel (bland personal och elever) och skolans resurser???

    3. När det gäller trivseln i skolan är mobbning och barns utsatthet en viktig fråga. Varför kan inte ni företrädare för de olika blocken föregå med gott exempel och vara snälla mot varandra i valdebatten och inte tävla i att göra ner varandra verbalt, på valaffischer etc.! Barn behöver vuxna, positiva förebilder! Hur lever ni upp till det?

  • Svar på tråden Evidensbaserad barnomsorg
  • Socialdemokraterna

    Hej!

    1. Givetvis är ingen förälder tvungen att ha sitt barn i förskolan, även om de allra flesta föräldrar, och barn, är mycket nöjda med verksamheten. Därför är en utökning från 15 till 30 timmar i veckan ett erbjudande till den som är arbetslös eller föräldraledig. Denna möjlighet är efterlängtad av många, både föräldrar och barn.

    2. Jag håller helt med dig om att till exempel arbetsmiljön i skolan är en förutsättning för att eleverna ska kunna ta till sig undervisningen. För att skapa en skola av allra högsta kvalitet krävs resurser. Då måste vi välja mellan mer resurser till skolan, vården och omsorgen eller stora skattesänkningar. För mig är det valet solklart. Våra barn har rätt till den bästa starten i livet.


    3. Du har förstås alldeles rätt i att vuxna måste föregå med gott exempel när det gäller mobbning. Det är samtidigt viktigt att vi kan föra en politisk diskussion, det är en del av demokratin, att bryta åsiker mot varandra och föra fram sin egen politik. Vi kan säkert bli bättre på att hålla en bra ton i diskussionen.


Svar på tråden Evidensbaserad barnomsorg