• Anonym (Funderar)

    byta land till SN Kina?

    Har haft papper i thailand nu i flera år och inget händer. Har fått veta nu att det kommer dröja tidigast till sommaren innan vi kan vänta oss bb, skulle fått det nu ungefär men det händer ju ingenting. Är helt säker på att till våren kommer vi få besked om att det dröjer ytterligare ett år efter det.....

    Vi funderar lite nu på om vi ska byta land....Vår org har inte Kina, men om vi blir medlemmar i typ FFIA eller AC nu, kan vi skicka papper direkt då för SN-barn? Hur funkar det?

  • Svar på tråden byta land till SN Kina?
  • Thaimâe

    Så här står det på AC hemsida:
    Handläggningstiden varierar, men hittills har tiden från ansökan om ett individuellttill hemkomst varierat från 2½ månad till i enstaka fall 8½ månad men vanligast varit 3-4 månader.


    Detta måste ju menast från ansökan av individuellt barn dvs man måste lägga till papperssamlande och väntan på Log in datum (1mån+2mån?). Så det skulle ju då kunna ta 5,5mån i bästa fall till 11,5mån i längsta fall men troligast 6-7mån.


     

  • chatnoir
    Thaimâe skrev 2010-09-14 18:18:16 följande:
    Som sagt jag kan inte Kina super bra men låt säga att det tar minst sex månader tilsl man är hemam med istt barn. Papper 1mån, login 2mån, BB x mån, RB 2mån? vilket ger 5mån+väntan på BB.
    Ja, sex månader bör man nog räkna med, annars finns risk att man blir besviken.
  • Anonym (Funderar)

    Jag vet bekantas bekanta som skickade sina papper i december, fick bb i januari, fick rb i mars och var hemma i april....tror de som de åkte med hade ungefär samma tidsaspekt. Men självklart kan det varierar. Vi har råd, pengar är inte något problem alls vad gäller byte. Vi har inte bestämt oss ännu alls. Men vi vill kolla upp alternativen helt klart då denna väntan är fruktansvärt jobbig.

  • Anonym (asdf)

    Det gäller dock att vara införstådd med att det tar längre tid att matchas ju lättare SN man är beredd på. Jag har läst om fall där barnen har visat sig ha fler behov när de väl har hämtats. Det gäller att man är beredd på alla möjliga scenarier.

  • Julifru

    Vi anmällde oss till 48 tim listan som den hette då den 8 maj  och blev matchade den 5e juni.
    Tror vi fick resebesk 29 septemeber och hemma va vi 16 december

    Har vänner som väntar nu som  det tagit betydligt längre för så  det kanske ej går så snabbt som för oss sen beror det väl på sn med såklart.

  • Namaste72

    Idag fick vi mail från FFIA ang den nya Special Focus - listan. Ansöker man om barn på den listan( blir som en individuell förfrågan) så skulle man enligt FFIA vara hemma med barn inom 3 månader (om ansökan var granskad av CCAA) annars inom 6 månader.


    { Mamma till världens finaste dotter }
  • Anonym (Funderar)
    Anonym (asdf) skrev 2010-09-15 11:58:02 följande:
    Det gäller dock att vara införstådd med att det tar längre tid att matchas ju lättare SN man är beredd på. Jag har läst om fall där barnen har visat sig ha fler behov när de väl har hämtats. Det gäller att man är beredd på alla möjliga scenarier.
    Vi har redan barn med ett stort SN så vi är väl införstådda med vad det kan innebära.
  • Thaimâe

    Har ni bestämt er? Blir det byte? Måste vara ett jätte svårt val!

  • Anonym (Funderar)

    Nej, vi har bestämt att inte byta land, lika bra att stå kvar och stampa och vänta....tack för era svar i tråden!

Svar på tråden byta land till SN Kina?