• tjoho9191

    Allergisk mot min pojkvän...

    Hej


    Jag postar inlägg lite här och där för att få lite hjälp från olika håll. Jag är nästan helt gråtfärdig när jag sitter och skriver det här.. Det är så att jag träffade en kille på en fest i oktober 2010, och vi bestämde oss för att träffas igen bara någon vecka efter det. Ändå sedan dess har vi varit tillsammans kan man säga, och han är min första pojkvän. Vi bor ungefär 10 mil ifrån varandra, så vi träffas typ två helger i månaden.


    Första gången vi träffades privat så åkte han hem till mig. Allt gick superbra, vi klickade och jag kände att den här killen var den rätta för mig! Han kom på lördagen och åkte hem på söndagen. Bara under de dagarna kände jag att något var konstigt... Jag fick plötsligt massvis med röda fläckiga eksem i ansiktet. Det var inte så mycket, och jag tänkte att det nog var för att hans skägg rev upp huden lite, så den blev så. Jag tänkte alltså inte mer på det förrän vi träffades nästa gång. Då åkte jag hem till honom i hans lägenhet. Den natten var det hemskaste jag varit med om någonsin.. När jag vaknade på morgonen hade jag hela mig täckt med eksem i ansiktet OCH på kroppen. Dom var alldeles röda och variga.. Eksemen hade liksom spräckts, så det var fullt med varigt klet i mitt ansikte. Men inte nog med det, mina ögon var knallröda och uppsvällda eftersom de varade dom också. Det blev liksom ett klet i ögonvrån hela tiden, och det rann också. Min näsa var också alldeles snorig och det bara rann om den, som när man är riktigt förkyld. Det var det absolut hemskade jag varit med om.... Bussresan hem var nog jobbig, med massvis med barn som stirrade på mig.


    Men iallafall. Direkt när jag kom hem åkte mamma och jag till sjukhuset, jag såg ju så himla förjävlig ut. Kunde ju knappt öppna ögonen.. Läkaren tittade i min journal och såg att jag var atopiker, vilket innebär att man har väldigt torr hud bla. Dett var något som min mamma helt glömt bort att berätta för mig, så det kom helt som en chock. Jaha, liksom? Men vad har det med det som hände hos min pojkvän? Tydligen så hade jag fått någon slags allergiskchock av honom, eller något runt honom.. Slutade med att jag fick ta en kortisonspruta på rumpan, och kortisontablett att svälja.


    Nu har det varit så här varenda gång, men inte lika mycket som det var första gången vi träffades. Eksemen varar inte längre, men det är antagligen för att jag vet att jag inte får klia på dom längre.. Men det jobbiga med det här är att vi inte alls har en aning om vad det kan vara!!! Jag kan inte åka hem till honom längre, utan han kan bara komma hit. Det här är så sjukt, att jag inte vet hur jag ska reagera. Jag har gråtit så otroligt många gånger på grund av det här, och blir helt deprimerad i flera dagar. Jag vill inte leva längre... Och läkarna bara ger mig kortisonsalvor, kortsiontabletter och säger att jag ska ta allergitabletter då och då också. Ska jag liksom gå och använda sånt som tunnar ut min hud hela tiden? Ingen vill ge mig någon lösning.. Läkarna bara förminskar problemet, som att: "Jaha, okej. Du är allergisk mot din pojkvän, och du kan inte vara i närheten av honom, så här får du lite salvor att smörja in dig med." Jag vet inte vad jag ska göra längre.


    Min pojkvän kom hit till mig i fredags, och åkte hem för någon timme sedan. Eksemen började komma på lördagsnatt igen.. Nu har jag eksem i ansiktet, på magen, höfterna, axlarna och bröstet. Det kliar så jäkla mycket och jag är helt röd. Jag vill ju inte ens visa mig ute förrän eksemen har gått ner. Det känns bara så jobbigt att när äntligen eksemen gått ner efter 1 ½ vecka ungefär, så kommer de tillbaka så fort jag träffar min pojkvän.. Jag är ständigt dfeprimerad på grund av det här.


    Skitläkarna säger bara att vi själva får göra "detektivarbete" och försöka luska ut vad det är jag är allergisk mot. Nu har det gått fyra månader, och det är fortfarande likadant. Det är inte hans tvättmedel, det har han bytt till allergifritt. Han har ingen parfym alls på sig längre, inte heller någon deodorant. Inget i håret alls heller. Han är helt naturlig.. Hans mamma har hund, som han brukar gå ut med då och då. Men jag har ju varit i närheten av hundar förut, även fast jag är pälsdjursallergiker.


    Igår pratade vi t.o.m om att göra slut.. Jag började nästan gråta av hela situationen...Han mår dåligt för att han känner det är hans fel att det blir så här, och jag mår dåligt av eksemen. Jag älskar honom, men kan inte vara med honom fullt ut på grund av det här. Jag vill inte göra slut på grund av något sådant här... Vad ska jag göra?! Vad kan det vara?! Är det någon som varit i samma situation eller känner någon med liknande problem? Snälla berätta i så fall. Jag känner mig som världens största freak som inte ens kan vara tillsammans med en kille. Jag har googlat, och jag verkar vara den enda som någonsin råkat ut för det här..


    Nu gråter jag...

  • Svar på tråden Allergisk mot min pojkvän...
  • Blå Flygare

    Tvålen? Duschkrämen? Shampot? Balsamet? Smörjer han sig med nått? Sköljmedel?

  • MammaMia88

    Vet att det är en gammal tråd, men det låter som att det antingen är sköljmedlet eller tvättmedlet han använder som du är allergisk mot. Du kan väl be honom prova ett annat och se om det hjälper? Min lillebror fick exakt samma sak en gång då han sov över hos vår mormor, det var sköljmedlet han inte tålde

  • bellzan
    sotnos1 skrev 2011-01-30 23:22:26 följande:
    Kvalster?
    Kvalster finns ju överallt!
    Kan ju knappast en person bära ansvar för.

    Jag e allergisk mot kvalster & damm o har då inga sådana problem ;O ;O
  • Jille
    bellzan skrev 2012-01-03 22:53:19 följande:
    Kvalster finns ju överallt!
    Kan ju knappast en person bära ansvar för.

    Jag e allergisk mot kvalster & damm o har då inga sådana problem ;O ;O
    Vad jag hört så är de flesta människor kvalster allelgiker
  • tjoho9191

    Hej, allihopa! Vi vet fortfarande inte riktigt vad det är, men det känns lite som att det beror på hans katt eller hund.. Men dom är bort hans föräldrar och sedan augusti 2011 har han bott ca 70 mil bort, men ändå får jag eksem. Ska det sitta i så hårt i kläderna?

    Och det är så himla konstigt att allergin inte blivit lika svår igen som den där kvällen. Nu får jag eksem här och där fortfarande, men inte alls lika mycket som dem där natten för ett år sedan. Och mest bara på hakan och högra kinden av någon anledning. Jag vet inte om det är för att jag lägger kinden mot hans axel när vi kramas. Men man tycker ju ändå att andra delar av ansiktet och kroppen också borde drabbas. Ögonen kliar inte alls, och varar inte heller. Jag använder svaga kortisonkrämer för att ta bort eksemen, och ibland för att förhindra att det ska bryta ut överhuvudtaget. Jag tycker inte att det känns speciellt bra att använda kortison i ansiktet men har inte så mycket val. Besökte även en hudläkare för ett halvår sedan, men dom kom inte fram till något alls. Jäkla läkare..

    Men ja.. Vi är fortfarande tillsammans, och det är jag glad för. Det jag hoppas på är att de allergiframkallande ämnena som kanske sitter kvar i hans kläder släpper någon gång i alla fall. :)

  • AinaB

    Det är nog så att det honom (som person) du är allargisk mot. Verkar inte vara nåt ovanligt fenomen.

  • johandra

    Jag har en klasskamrat som reagerade precis likadant mot sin nya pojkvän. Där visade det sig vara hans arbete som var boven. Han arbetar med isolering (mer än så vet jag inte) så han hade sporer från den både på sig, på sina kläder, i hemmet osv...Nu har han börjat duscha på jobbet o byta kläder där innan han åker hem o sen dess så har de sanerat hans hem. Nu funkar det riktigt bra för henne både att träffa honom och att vara där hemma.

    vet inte om det är samma hos er men någonting reagerar du ju mot..och är du så pass känslig så tycker jag att du ska be honom gå över till parfymfritt tvättmedel samt sköljmedel när ni ändå felsöker.  


    Mamma till världens finaste Ella 060309, Alice 071219 och Milla 100410
  • Debonair

    Hej

    Jag fick eksem när jag blev ihop med min dåvarande pojkvän,nu efter ca 4 år så gjorde vi slut och mitt eksem blev genast mycket bättre,vet inte vad det beror på men kanske hormoner eller att han stressade mig.kanske att jag kände mig pressad till att vara den perfekta flickvännen,inte vet jag varför jag fick eksem när vi blev ihop och att det näst intill försvann när det blev slut.

    har också träffat läkare och hudspecialist men de bara skriver ut kortisonsalvor,mjukgörande, medel och kortisontabletter. De finns typ inget mer att göra säger hudspecialisten,förutom att prova solarium eller några slags cancertabletter :O
    Tänk att utvecklingen inte kommit längre,att vi ska behöva ha denna tortyren varje dag och inte kunna få mer hjälp utan vi ska själva försöka hitta orsaken,men det är inte lätt.

    Fick till och med en allergisk reaktion utav mjukgörande så det märket håller jag mig borta ifrån.

    Funderar på om man är allergisk mot något hormon ,stresshormon som finns hos vissa killar eller kan det vara skabb?vore det skabb tycker jag hudspeciallisten borde veta det.

    BTW verkar det som om att inte hudspecialisten har tillgång till min vanliga sjukhusjournal :O så då kan denne inte ens se något sammanhang med allergierna och eksemet under min uppväxt. Det borde verkligen satsas mera på att hitta orsaken till eksem så att man kan få riktig behandling.

  • linneamodo

    Hej! 


    jag har samma problem som dig. 
    skulle gärna vilja komma i kontakt med dig och höra lite hur du och Din pojkvän hanterar detta?
    jag har haft såhär sen 10 år tillbaka Och ja, de är absolut inget jag önska någon men man lär sig acceptera det. 

    hit Me up om du vill skriva vidare angående vårt ?härliga? problem ???? 

Svar på tråden Allergisk mot min pojkvän...