Bedorah skrev 2011-06-17 15:24:42 följande:
Det lät ju enklare att göra så!
Här var ingredienserna:
75 g Arla smör
7 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
2 krm salt
25 g jäst
2 1/2 dl Arla Ko mjölk
Fyllning:
ca 50 g rumsvarmt Arla smör
2 msk strösocker
1 msk kanel
Garnering:
1 uppvispat ägg
pärlsocker
Har du samma?
Det låter som samma ja, lite mycket mjöl tycker jag det ser ut som dock.
Häll bara på 7 dl, och vispa sedan ihop det. Känn på degen. Om den fastnar på fingret behöver du LITE mer mjöl, den ska vara kladdig, men inte fastna. Bullarna blir bättre ju mindre mjöl du har, men samtidigt måste man kunna hantera den.
Jag brukar låta den vara lite "för" kladdig, och sedan kan man ha i/på lite mer mjöl efter första jäsningen om det behövs.