• ladysoul77

    Är det verkligen bara jag som inte gillar sommaren??

    Kanske lite löjligt av mig att fråga, men jag känner mig rätt ensam om detta. Jag har alltid haft otroligt svårt för värme, är väldigt varmblodad av mig och ogillar att svettas. Jag sover dåligt och känner mig sjuk då det är för varmt. Sol och bad-livet är inget för mig.. Blir otroligt rastlös att ligga på en strand tillsammans med en massa andra folk. Bada är skönt, men jag upplever det som ett stort projekt att ta sig till ett badställe. 

    Sedan tycker jag det är oerhört jobbigt att det finns såna "lycklighetskrav" på sommaren. Allt ska vara så himla mysigt med grillfester och rosévinsdrickande och midsommarfirande i nåt jävla torp med utedass.. Barnen ska vara glada och MÅSTE VARA UTE till varje pris annars får man dåligt samvete.  

    Är det verkligen bara jag som inte gillar sommaren?? Alla bara säger; VA?! Tycker du inte om värme? JAg HAATAR att frysa..bla bla bla.

    Själv älskar jag hösten. Det är vackert, hög och klar luft och man ska vara ute och strosa i skogen och plocka svamp e.c.t..  

    Någon mer? 

  • Svar på tråden Är det verkligen bara jag som inte gillar sommaren??
  • Purpurbräcka

    Nu har jag just cyklat en mil i hällregn. Den svenska sommaren är kanske inte så dum ändå!

  • giftgrodan

    Nä, här är en till. Hösten och vintern älskar jag, särskilt hösten. Mår aldrig så bra som jag gör i september-november!

  • MaNiMi

    Här finns en till som inte gillar sommaren, iaf inte när det är varmt..tål varken sol eller värme över 25 grader..blir jättedålig och snabbt går det..inte kul.
    Sen går det inte att ha hunden lös någonstans för det är folk överallt i princip...på vintern har vi ett helt stort fält för oss själva där hon kan springa av sig.
    Fästingar, mygg å envisa getingar är ingen höjdare det heller..
    Gillar vintern bäst, men höst och vår är också ok. Sommarn däremot..bläh!
    Då längtar jag bara till platsen som jag har i min profilbild!

  • Sisotowbell

    Du är inte ensam, min kropp har svårt för värme och jag är annars inte en varmblodad person förutom under sommaren. Så länge man är i skuggan och tar det lugnt så mår jag bra. Jag föredrar våren.

  • Anton Chigurh
    Sommaren är ett aber, hadde inte överlevt utan min Panasonic under varma dager/nätter. Fy fan för sommaren när kvicksilvret kryper över 20 graderstrecket.
    Kill them all and let God sort them out. Arnaud Amalric.
  • arbetaren

    Frisk luft börjar vid -10C och fortsätter neråt :) Sommaren är en transportsträcka som hjälper oss att producera mat så det räcker över året! Lycklighetskraven sitter ju i våra egna huvuden och borde ju kunna jobbas bort med lite envishet ( å vad som finns i grannens huvud tjänar vi nog på att strunta i ), jag har ibland likadana känslor fast under vintern för att jag inte hinner med snön på grund av jobb osv.


    ___________
  • Mamma och Fru

    Inte heller så överförtjust i sommaren...

    Gillar att det är sommar, men inte:


    att det är FÖR varmt (vem sover gott i 26 grader eller varmare??) pollen insekter och kryp (varje bett kan klia en vecka) ogräs (ja, nån måste ju ta hand om den skiten också) uttrycket "nu ska inte klaga när det äntligen är varmt" (Får man klaga på kyla, FÅR man klaga på värme)

    ja och en hel del massa mer...

    Gillar dock att slippa bylta på barnen, gillar att kunna ta ett dopp eller tre i poolen, etc...

    Favoritårstiden är nog hösten, älskar dock vintern också :)

  • Mamma matte hustru

    Du är inte ensamen.


    Jag avskyr värme/sol 16 grader o moln ja tack.


    insketer


    pollen allergisk från början av maj till slutet på september


    kan inte motionera hunden som jag vill pga värmen.


     


     


    Fördelar


    Slippa dra på ungarna vinterkläder och det är inte halt ute.

  • Jisse

    Åhh, trodde jag var ensam om att vara en höst/vintermänniska. Visst kan jag tycka att sommaren är skön ibland men jag längtar alltid lite till hösten redan när vårsolen tittar fram!!!
    När det pratas väder på jobbet låter det  "åh vilken härlig sommardag det är idag" och "snart är sommaren här, åh vad vi längtar", eller "man får passa på i det fina sommarvädret, snart är den hemska hösten här" osv osv.  När jag i dessa diskussioner flikar in "Jag gillar höst, mörker, gula löv, vinter och snö, tittar folk på mig som om jag vore en alien. Det är ganska roande faktiskt. Glad

    Finns många anledningar till att jag gillar vintern bättre.
    Lycko-kraven och stressen är en anledning. Att jag ogillar avsaknaden av rutiner som sommar och semestrar innebär är en annan. Pollen, svettiga nätter och dessa förbannade fästingar är en tredje anledning.


  • gryning2

    Jag är heller inte överförtjust i sommaren egentligen. Visst är det en skön kontast till iskalla vintern men våren/hösten är bäst. Känner mig också sjuk i värme över 22-23 grader och det är en himla hets att hitta på saker hela tiden på sommaren. Bäst är om det är en sval sommar gärna med lite regn då och då...


    Mamma till H född 071017 och Bönan BF 110624
  • finskaflikkan

    Håller helt med! 
    Hatar nätterna, kan ej sova pga värmen... Bläh... (bor i lägh) så går inte reglera värme heller...
    Svettas som en fontän på nätterna... Skrikandes 
    Man måste duscha flera ggr om dagen om man ska hålla sig fräsch  
    Blir klibbig på huden av luftfuktigheten... Usch...
    Mitt exem blir tusen ggr värre av värme
    och massa annat....  

  • Hamaki

    Samma här!
    Råkade nämna på jobbet förra sommaren att "hoppas sommaren är över snart" och fick då massa frågor om varför jag inte gillar sommaren och blev naturligtvis uttittad precis som om jag satt med bajs inkletat i ansiktet typ.

    Nej, jag gillar inte sommaren. Inte ens lite faktiskt.
    Det är varmt och jävligt. Alla kryp kommer fram och allt ska vara så jävla perfekt överallt med alla "för det är så det ska va". Krav på att man ska göra ditten och datten "för det är ju sååå fiiiint väder ute!"

    Vintern är bättre. Då kan man göra vad fan man vill. Svulla i soffan och titta på film t ex.

    Just därför flyttade jag från Halland till finska lappland. Dock inte kallt nog här vid polcirkeln så jag funderar starkt på att flytta upp till Barents hav!

  • SaraOlivia

    Här är en till som inte är så förtjust i sommaren.. Får väldigt lätt svår migrän av värmen och det starka solljuset så blir mer eller mindre handikappad på sommaren /: Föredrar som många andra hösten och vintern (:

  • Annelie 76

    Jag har inget emot sommaren men jag tål inte när det blir alltför varmt och fuktigt. Folk säger "Måste vara jobbigt nu när du är gravid" men faktiskt är det precis lika jobbigt nu som när jag inte är gravid. Avskyr att svettas och inte kunna andas ordentligt och det kan jag inte när det är 30 grader varmt och fuktigt oasett om jag är gravid eller inte...

  • finskaflikkan
    Hamaki skrev 2011-07-10 00:50:15 följande:
    Samma här!
    Råkade nämna på jobbet förra sommaren att "hoppas sommaren är över snart" och fick då massa frågor om varför jag inte gillar sommaren och blev naturligtvis uttittad precis som om jag satt med bajs inkletat i ansiktet typ.

    Nej, jag gillar inte sommaren. Inte ens lite faktiskt.
    Det är varmt och jävligt. Alla kryp kommer fram och allt ska vara så jävla perfekt överallt med alla "för det är så det ska va". Krav på att man ska göra ditten och datten "för det är ju sååå fiiiint väder ute!"

    Vintern är bättre. Då kan man göra vad fan man vill. Svulla i soffan och titta på film t ex.

    Just därför flyttade jag från Halland till finska lappland. Dock inte kallt nog här vid polcirkeln så jag funderar starkt på att flytta upp till Barents hav!
    heheheh... Bajs inkletat i ansiktet... Lät lite skoj (och vidrigt) men ändå... hahahah....
  • alifewithoutme

    Du är inte ensam!  
    Både jag och hunden avskyr sommaren! 
    Hunden, som är gammal, märker man på att han har lite svårare i värmen och knappt orkar gå upp för trapporna!
    Jag svettas som en och en annan idiot och känner mig allmänt dåsig och hängig och depp! Men när hösten och vintern kommer så skiner både jag och hund upp! Hunden blir superlycklig vid den första snön och äntligen kan man gå utan att bilda en ny flod i Sverige!

    Sedan så gillar jag inte att bli solbrun :p  

  • Joppe235

    Jag gillar sommaren på ett sätt men har svårt för de lyckokrav som kommer i och med denna årstid. Dessutom gillar jag inte att bada speciellt mycket. Jag är inte en badkruka, men jag tycker det är enormt trist att ligga på en strand hela dagarna och bada 100 ggr i följd, jag blir så förbannat uttråkad.

    Jag gillar att vandra, cykla, jogga, promenera eller hitta på andra saker och visst kan de innefatta ett spontant bad i en sjö ibland, men många jag känner har inget annat dom vill göra på sommaren än att bada, bada och åter bada och jag det känns ibland som att jag är den ende som tycker det skittrist att ligga på stranden som en  köttsäck och sedan doppa sig, ligga som en köttsäck, sedan doppa sig...samma sak  timme efter timme. Det händer ju inget. 

Svar på tråden Är det verkligen bara jag som inte gillar sommaren??