• anitaq

    5-kampsgrenar?!!

    På lördag ska jag och sambon orda en kräftskiva för nära och kära. Vi vill att kvällen ska bli mer än bara "äta och  dricka" så vi tänkte börja med en femkamp. (sjukamp?)
    Men nu när jag sitter och ska skriva ner vilka grenar vi ska ha så står det heeelt still. 

    Snälla, tips någon?    Gärna tokiga grenar. De traditionella som kasta stövel, säckhoppning och ägg på sked kan ni hoppa över :p

    Jättetacksam för tips! :)  

  • Svar på tråden 5-kampsgrenar?!!
  • tokfia

    Snyta godisbilar ur näsan! Stoppa in en bil, håll för den andra borren o skjut ut den så långt du kan....

  • Förtrollad

    Vet inte om ni vill ha förslag på laglekar eller alla ska tävla mot alla men här kommer iallafall lite förslag på lagtävlingar.

    Klädstrecket - deltagarna försöker få ihop så många meter kläder som möjligt i ett streck på marken med enbart det de har på sig.

    Vattenpistol - stå 1-2 meter från ett glas och försök pricka i så mycket vatten som möjligt med en vattenpistol, eller vanlig vattenspruta. Varje deltagare har 30 sekunder på sig (eller hur lång tid ni vill sätta)

    Ärtrör - sätt ut mål i olika storlekar med olika poäng. T.ex en stor spann 1 p, mindre spann (typ från lingonsylt) 2 p och en plastmugg 5 poäng. Försök samla ihop så mycket poäng som möjligt genom att skjuta ärtor från munnen genom ett plaströr. Varje deltagare har 5 ärtor på sig.

    Blindstyre - gör upp likadana banor med koner där en deltagare i taget från varje lag med ögonen förbundna ska försöka ta sig fram med en skottkärra med hjälp av instruktioner från de andra deltagarna. Snabbast lag vinner.

    Ballongsmällning - smäll så många ballonger som möjligt på tid genom att låta 2 deltagare pressa ihop ballongen mellan sig. Mage mot mage eller rumpa mot rumpa.

    Vissla med kex - Låt deltagarna ta 4-5 mariekex i munnen och den som först visslar en melodi vinner. Lättare sagt än gjort.

    Mumin - låt en i laget förvandlas till en mumie med hjälp av 3-4 toarullar som de andra i laget snurrar in h*n med. Snabbast vinner. Eller mest heltäckande.

    Hoppas ni får en trevlig kräftskiva!

  • UmmAlina

    Kasta stövel

    Balansera med ett ägg på en sked ( man har skeden i munnen, sedan ska man gå en viss runda)

    Pilkastning

    Kasta gardinringar på flaskor i en back       

  • Bluemint

    Spotta gelégrodor är roligt. Den som spottar längst vinner. Roligast och lite mer avancerat är det om man måste böja sig framåt och spotta bakåt mellan benen.

    Kasta strumpbyxor av nylon är också en höjdare tycker jag. Strumpbyxorna hålls i fötterna och hivas sedan framåt så långt som möjligt...vilket brukar bli en meter eller så Jättekul när alla tar i för kung och fosterland.

  • Seyloj

    Alla ska äta så mycket äckelspya som möjligt äckelspya är :mjöl,vatten,salt och grön karramellfärg.

Svar på tråden 5-kampsgrenar?!!