• Vårsol

    Missfall vid IVF, befruktade äggen dör.

    Efter 4års kämpande och sista året som bestått av IVF vet jag inte vart vi ska vända oss längre. 

    Vi är kring 25års åldern, har aldrig lyckats på egen hand och har gjort 2 fullständiga ivf och ett FET. De 2 fullständiga visade det sig "missed abortion" bägge gångerna i v.5  Av ca 20 befruktade ägg har alla dött i slutändan och de finner inget fel på äggen. Vi har 1 ivf kvar och det känns lönlöst att använda det, läkarna vägrar ge oss en utredning men säger "det skulle vara intressant att veta vad som är fel".. 

    Kan någon av oss bära på ett genetiskt kromosomfel? Läkarna säger att fostren dött av detta.

    Min sambon syster har också försökt i många år (olika män) lyckats 1 gång men "missed abortion" i v.5..

    Är allt det här bara slumpen? eller bör vi leta nya vägar att ta.. 

  • Svar på tråden Missfall vid IVF, befruktade äggen dör.
  • Thunderkatten

    En kompis till min bror har en genetisk sjukdom. Hon och hennes man går på en ivf-klinik i Stockholm där de specialiserat sig på att göra tester på embryon innan man får tillbaka dem. Jag vet inte mer än så, har aldrig träffat paret i fråga. Surfade lite snabbt och tekniken verkar heta PGD. Prova att söka här på fl på det så hittar du säkert några som kan säga om det är nåt för er. :) Lycka till!

  • TWH

    Hej, vad tråkigt för er. Jag har haft sex missfall och har genomgått två utredningar utan att de hittat ngt fel. De har bland annat kollat både mina och min mans kromosomer m hjälp av blodprov, det borde ni kunna få också. Vi ska nu till Grekland och kolla immunförsvaret och ta prover som inte går att ta i Sverige. Life Clinic heter kliniken, kanske värt för er att kolla upp? Lycka till nu!

  • Vicky32

    fick du någon hjälp? Du borde be din klinik att ta ett gentest och om de hittar något skicka en förfrågan om att du ska göra PGD.. Processen tar väldigt lång tid så jag skulle få igång det så fort som möjligt.

  • Tessott

    Inte helt färsk tråd men tänkte kolla med dig när MA upptäckts? Har din gravtester varit starka? Fick ett tidigt MF senaste grav och är nu gravid igen men testerna är otroligt svaga så misstänker MA. Men har inte fått göra vul utan ska lämna hCG prover först.

  • Vårsol

    Det är är otroligt många år senare, men med över 6tusen som läst denna tråd vill jag ge hopp och en ljusglimt till alla som kämpar. 

    ingen vet varför vi fick konstanta missfall, visade sig att jag har endometrios Som förvärrar det hela, vi fick efter 6 år en underbar tös via adoption från Litauen, 2år gammal.  Det bästa beslutet vi tog att sluta försöka, hon gjorde mig hel igen och älskar henne bottenlöst. Men livet efter 6år av sorg och trauman gjorde att vi efter ytterligare år separerade och är idag vänner. Dom ärren vi bär försvinner aldrig, de blir en del av oss. 


    men.. jag träffade min nuvarande sambo 2019 och förklarade att jag är infertil, men idag 2023 sitter vi här med min äldsta 11åring och gemensamma 8mån och 2år, spontangravid båda gångerna efter 12år.. jag har 3 mirakel <3 

Svar på tråden Missfall vid IVF, befruktade äggen dör.