• MissMary

    ÄNTLIGEN! Gravid efter IVF och om liten stannar ses vi i feb/mars.

    Kan inte tro att det är sant ännu! Fick plus på stickan ikväll :) Efter år av kämpande, två IVFer och ett FET. Äntlgien! Just nu känner jag en enorm lättnad och en skräckblandad förtjusning!

    Herregud, jag kan inte fatta det. Vågar egentligen inte starta denna tråd. Hoppas, hoppas, hoppas så att detta går hela vägen nu.

    Nån som vill följas åt och dela alla tankar och oro? Klarar nog inte att hantera allt detta själv.

    Så lyckliga som vi är ikväll har vi inte varit på lääänge, hoppas vårt plus är kvar imån bitti!!       

  • Svar på tråden ÄNTLIGEN! Gravid efter IVF och om liten stannar ses vi i feb/mars.
  • Susodus

    Jo då det flyter på bra, en häftig känsla med nr 2, det är som att alla känsloportar är öppna och det är så lätt att ta till sig, det känns så naturligt och bra på en gång. Med första var det en startsträcka och invänjning som man hoppar över den här gången. Jag sover lite fast inte pga barnet utan pga mig själv och har otrolig fixarenergi, nästan manisk, har vart på Ikea, snickrat och sytt och städat som aldrig förr. Fick en dipp igår och tänker att snart går väl luften ur. Känns trist att mannens 10 dagar rusar fram, vill ha mer babybubbla tillsammans!

  • Loussan

    Va kul att höra att du har sån energi Susodus. Jag längtar dit... Har börjat få lite ont i ryggen, speciellt när jag sitter. Det bästa är att stå eller främst ligga. Jag försöker vila någon gång per dag, men jag tycker att jag blir så seg av att vila.

    Vilka är det fler som fortfarande väntar på sina små bebisar? Är det bara jag?!?

  • MissMary

    Tack allihop!!

    Kattflickan, javisst är det ;) Världens finaste faktiskt! Har alltid velat ha en Klara men var så säker på att det var en pojke. Hon är helt fantastisk!

    Vi börjar komma in i det nya livet som föräldrar mer och mer. Klara är fantastiskt snäll och jag blir bara  mer och mer kär i henne för varje dag som går. Förlossningen gick jättebra och allt funkar med amningen och hon sover i stort sett hela nätterna vaknar två gånger för mat och sen vid 6-7 igen och då går vi upp, ibland lägger vi oss på förmiddagen igen ;) Så himla mysigt! Sambon är hemma en hel vecka till, känns jätteskönt!   

  • Susodus

    På måndag börjar min föräldraledighet utan mannen, känns jättetråkigt, det är så mysigt att vara hemma bägge två. Fick en försmak igår då han jobbade. Fick ta bussen med två barn och inser att det är lite mer meck, speciellt som storasyster bara har ståplattan och vill ligga och vila i vagnen... hon är tre år och tremånader och det känns som hon är för stor för syskonvagn. Hade hela tiden känslan av att jag skulle glömma bebisen någonstans. Men den känslan kanske man har pga att man faktiskt har koll i alla fall.

  • Nalles mamma

    Skönt att det går bra för er.
    Själv har jag inte haft nån toppenvecka. Har varit magsjuk, har fortfarande hosta från hell, o som om inte det vore nog så har jag fått mjölkstockning o feber också.  Så jag är inte på topp o det känns skit att mannen börjar jobba imorgon.
    Men för övrigt är jag ju helt kär i vår lilla bebis som är såå go o snäll! Och storasyster är duktig o gillar sin lillebror väldigt mycket. Glad att hon är såpass stor att hon klarar sig lite själv o att det inte är en tvååring vi har för det hade jag aldrig pallat i det här tillståndet iaf. 

  • Susodus

    Fy sjutton vad trist Nalle. Hoppas att du blir frisk snart! Jag tog Dostinex mot amningen men den här gången fick jag ändå problem m värkande enorma bröst men det lade sig efter ett par dagar. Kör ju ersättning och det funkar jättebra. Känner mig ganska blödig dock är väl tröttheten från nattmatningen.

  • Nalles mamma

    Känner mig bättre idag, men mjölkstockningen är ju kvar. Fick en spray utskriven idag som ska hjälpa mjölken att rinna till. Verkar inte funka nåt större än, men har bara hunnit testa två gånger. Jag pumpar ju istället för amma, men jäklar vilken tid det tar. Sitter ca 2 timmar åt gången o ska pumpa var tredje timme. Så man kan ju aldrig åka iväg på nån längre tur eller hälsa på hos någon nån längre stund. Trist, men jag får väl stå ut med det ett tag. Det värsta är nästan på nätterna, jag är ju halvdöd när klockan ringer o jag måste upp o pumpa.
    Måste ta tag i de här knipövningarna också. Märker att det behövs, svårt att hålla tätt när jag hostar, vilket jag gör väldigt mkt just nu. Men jag kommer inte ihåg att göra övningarna! Nån som har något bra tips, och hur många om dan ska man göra?? 

  • Susodus

    Nalle: du har inte funderat på ersättning? Du måste ju orka också. Det där med knipövningar ska man göra rätt mycket, glömmer också, tycker att det borde finnas ett bättre sätt...

  • Musche

    Halloj, Den 11/3 kl 9:17 kom vår Stina till världen :) hon kom på BF dagen :) värkarna började strax före 3 å ca 6h senare ute. En helomvändande förlossning, då jag har att jämföra med 43h på 1:a :) Vi mår bra och som några andra skriver, helt andra tankar å känslor denna gång :) Mårten: 3710gram å 51cm lång. 35 i hv omfång :) Kände på huvudet innan hon kom ut, såååååå häftigt! Nån mer som fick göra det?

  • Loussan

    Grattis Musch, kul att hon kom på bf!!

    Jag var hos barnmorskan idag, allt var bra och bebisen är fixerad. Nu fick jag ingen ny tid... På måndag ska bm ringa specialistmödravården så får vi se om jag då blir igångsatt. Hoppas dock på att vår efterlängtad tjej kommer innan dess!!

  • Loussan

    Vi behövde inte vänta så länge!! I tisdags kväll föddes vår efterlängtade dotter. Hon vägde 3450 och var 53 lång. Förlossningen gick bara bra. Jag tror vi har bestämt att hon ska heta Hedvig.

  • Loussan

    Tackar!! Ja nu måste väl alla små bebisar vara här.

    Jag njuter verkligen av att inte vara gravid längre, det är så skönt att få ha sin kropp igen. Ja kropp och kropp, det kommer ju att ta ett tag att komma i form, men att inte ha en mage i vägen är skönt. Jag var lite orolig att amningen inte skulle fungera, då jag gjorde en bröstreduktion för ett och ett halvt år sen, men det verkar funka bra. Hedvig verkar nöjd!!

  • Loussan

    Hej, tråden dog lite när alla bebisar kom... Hur har ni det alla med era små? På måndag börjar min man jobba igen. Efter två , nästan tre veckors lediga tillsammans känns det lite tråkigt att han ska börja jobba. Samtidigt ska det bli lite skönt att komma in i vardagen.

  • Susodus

    Hej, det går bra, eller så där, tröttheten... Jag tar nätterna, visserligen bara två matningar ca kl 3 och kl 6 och min man lämnar på dagis men jag lägger mig för sent för att det är så skönt med egen tid så jag har väldigt låg stresströskel. Det är väl egentligen storasyster som jag känner att jag inte riktigt har samma tålamod med längre när hon trotsar, man har inte samma tid att lägga på att lirka utan det blir att man känner sig som en trist stressad morsa istället. Kan inte släppa jobbet helt heller så det är stressande, vill lägga mer tid till att vara närvarande men är hela tiden under press att hinna med en massa annat samtidigt och tiden går då fort! Han är redan 5 veckor nu och har växt ur stl 56! Jag hinner inte riktigt med... Men jag hoppas att mycket är löst nästa vecka.

Svar på tråden ÄNTLIGEN! Gravid efter IVF och om liten stannar ses vi i feb/mars.