• ulle85

    Kan man bli dålig av pytt i panna som inte lagats ordentligt?

    Åt pytt i panna igår. den kunde nog varit inne i ugnen en stund till. På em kräktes sonen 6ggr på 3tim . efter sömn på en timme lyckades vi peta i honom lite mat. å sen på kvällen va han så gott som vanligt å idag med. i natt var de min tur. inget kräk men yrsel feber å diarré. matförgiftning eller magsjuka?

  • Svar på tråden Kan man bli dålig av pytt i panna som inte lagats ordentligt?
  • Philippa

    Svårt att säga... men behandla det som magsjuka och håll er från andra i minst 48 timmar efter sista kräkningen/diarren....

  • mrsStatham

    Matförgiftning brukar visa sig ca. 2 timmar efter att man ätit.
    Och det smittar inte.

    Det är 100% magsjuka  


    Bara två saker är oändliga
  • ulle85

    Japp de va magsjuka! Men nu mår vi bra hela familjen igen

  • Lindquist

    Skulle nog säga histaminintolerans som orsakar matförgiftning av mat man ätit. Biogena Aminer.  Om du är känslig för histamin och kroppen klarar inte mer än vad den tål så kommer histaminhinken rinna över då kan man drabbas av yrsel, matförgiftning, huvudvärk, kräkningar m.m. jag har själv hit så jag vet vad jag pratar om. Mat ska lagas direkt från frysen. 

Svar på tråden Kan man bli dålig av pytt i panna som inte lagats ordentligt?