• 81linneaa

    Skickas ett specialläkarintyg till landet?

    Hej!

    Vår utredare kräver ett specialläkarintyg för ett antidepressivt medel jag tar i mycket låg dos plus att jag kommer att sluta ta det nu. Detta innebär att ärendet måste gå upp till rättsliga rådet och det jag undrar är om det detta kommer att synas i våra papper som skickas till landet?


    Man orkar det man måste
  • Svar på tråden Skickas ett specialläkarintyg till landet?
  • JP01

    Jag har ett speiclistläkarintyg för en operation jag har gjort och som var i rättsliga rådet. I vår hemutredning finns både läkarintyget och rådets utlåtande med. I ansökan som gick till Nigeria finns bara själva specialistläkarintyget med, men inte utlåtandet från rådet. De flesta av bilagorna från hemtredningen är inte med i ansökan, men just speciallistläkarintyget är det. Det är kanske olika på vilka länder ansökan ska gå till.

  • koalabjörn

    Det beror på vilket land du ska adoptera ifrån.

    Och vilken organisation du har anlitat.

    För att vara säker och känna dig mer trygg så bör du ringa din handläggare på din organisation och förklara detta problem och din oro, de är de enda som kan svara dig säkert. Vi andra kan bara spekulera.

    Lycka till {#emotions_dlg.flower}

  • 81linneaa

    Oh tack för alla svaren! Vi har tyvärr inte fått någon handläggare än men jag ska försöka få ett svar ändå. Vi har köplats hos bfa och ac så får ringa båda och kolla. Jag har även bett vår utredare att dubbelkolla med sin chef om det nu verkligen är nödvändigt om jag ändå ska sluta..
    Troligtvis kommer vi skicka våra papper till Polen eller Ryssland om allt går vägen Glad


    Man orkar det man måste
  • JP01

    Det är inte ovanligt att specialistintygen behövs även efter man blivt frisk eller slutat med medicin just för att intyga att det inte är några problem. Det var vad mitt intyg gick ut på, 6 år efter en operation. Men bäst är som koalabjörn sa att prata med AC och bfa och ibland är det oxå så att man bara måste vänta och se.

  • 81linneaa

    Jag pratade med dom idag och dom ville ha intyg både från läkaren och psykologen som jag var hos för 3 år sedan. Man kan inte klandra dom för att inte vara noggranna men visst är det bra att dom undersöker ordentligt!


    Man orkar det man måste
Svar på tråden Skickas ett specialläkarintyg till landet?