• Inelg

    Brudar, nu köööööör vi! utredning/IVF/Missfall, U name it!!

    Nu jäklar kööööör vi! Vill starta en stockholmstråd med brudar i trakten som vill bubbla tjöta gråta skrika eller bara glädjas över detta med barnverkstaden. Utredning, missfall, IVF, insemination. You name it!!!! Vi är snälla mot varandra stöttar och uppmuntrar! En tråd för oss som fått kämpa en aning längre och lite hårdare oavsett om det är barn nummer 1,2,3,4 eller 100. Sälja har jag kommit och gått här på FL. Gråtit skrikit glädjts åt alla under åren. Fått mkt stöd också från alla härliga. Nu intar jag nästa steg i ledet och har påbörjat utredning. Här är min story: Jag har ännu inte lyckats få något barn sedan vi började oktober 2011. Däremot blev jag gravid april -12 som slutade i missfall v6 och gravid i juni -12 som slutade i ett MA v10. Efter det har det bara tuggat på månad efter månad utan resultat. Vi har påbörjat en missfalls/vanlig utredning för en månad sedan där både jag jag min sambo "passed the test". Båda friska. Har provat naturläkemdlen; Apiforce/Rosenrot som funkade eftersom jag blev gravid båda ggr april och juni, men då jag fick missfall så jag blev rädd att det skulle vara orsakats av naturpreparaten. Så jag provade dom aldrig mer men har sedan eller inte blivit gravid efter det igen. Det har nu gått ytterligare 9 månader av försök. Nästa steg enl i vår utredning är "insemination" och remiss är skickad för IVF. Känns skönt ändå. Inspirerad av några andra trådar har jag nu i hemmets lugna vrå provat inseminera mig själv med min sambos spermier för att "tjuvstarta"! Alla sätt är bra förutom dom dåliga. ;) Japp det är jag..


    IVF, insemination, missfall, utredning, graviditet, barnlöshet, barn, spermatest, Rosenrot, apiforce
    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-03-22 18:35
    Tillägger att det blev fel när jag skrev stockholmstråd! ALLA är självklart välkomna oavsett vart man bor!!!
    Förlåt mig, så kööör vi!
  • Svar på tråden Brudar, nu köööööör vi! utredning/IVF/Missfall, U name it!!
  • Kemad

    Alla missfall tar på krafterna, jag har kört på efter varje gång och intalat mig själv att någon gång måste det gå vägen. Men jag tror att om det blir missfall den här gången också så tror jag inte att jag kan köra på som vanligt. Läkaren sa under utredningen att det troligen inte skulle gå bättre för oss med IVF eftersom vi inte hade svårt att bli gravida och IVF var inte en säkerhet att det skulle gå bättre. Så de satt inte upp oss i någon kö.

    Jag smörjer in mig med en pregesteronkräm, som ska motverka missfall. Hoppas den hjälper. Är lite tveksam till sådana saker, men nu är det värt att testa.

    Jag hoppas verkligen inte att det dröjer innan er IVF startar.

  • Inelg

    BM på fertilitetscenter sa att det spelar ingen roll om man kan bli gravid för det kan vara låg kvalitet på äggen och att det kan vara så att du släpper ägg med låg kvalité varje månad men att med hjälp kan man få fram bra ägg att befrukta med.. Jag tror på det..
    Jag tycker du ska ställa dig i kön. Det jag hör att du skriver att din gyn säger är att det "TROLIGEN" inte går bättre. Men han är ju inte säker eller hur!!??

    Men nu håller vi på denna graviditet. Är glad för din skull!

  • Kemad

    Om den här graviditeten inte går bra, så ställer jag mig i kö. De sa att jag hade många ägg, och att det var bra. Men när jag tog upp att äggen kunde vara dåliga så säg hon frågande ut och sa sen, ja visst, så kan det väl vara.
    Jag fokuserar på en dag i taget och hoppas att det här går vägen.

    Var gjorde du din utredning?

  • Inelg

    På min gyn i närheten. Inget fertilitetscenter. Kanske inte har så mkt erfarenhet av det där Men BM som upptäckte Ma sa att jag borde gå till en "riktigt ställe och få specialist hjälp" Så de lokala gynekologerna kanske inte är 100%

  • Kemad

    Det borde väl inte spela någon roll.
    Jag var på SÖS 15/4 och har fortfarande inte hört något. Ska nog ringa och kolla vad som dröjer.

  • Inelg
    Kemad skrev 2013-05-27 20:41:54 följande:
    Det borde väl inte spela någon roll.
    Jag var på SÖS 15/4 och har fortfarande inte hört något. Ska nog ringa och kolla vad som dröjer.
    Länge sen nu. Är nyfiken på att höra hur det går för dig? Bebis i magen?
  • Kemad

    Hej, ja det var längesen. Har tänkt en del på dig. Ja, jag har bebis i magen. Den stannade kvar den hör gången Beräknat BF är januari. Hur har det gått för er??

  • Inelg

    Å va kul att du svarar.
    Efter senaste MF så lade jag ner allt som jag sa och bara fokuserade på att må bra.
    Så jag gifte mig i augusti och har haft fullt upp med planering i sommar. Helt underbart. Vi sa att vi väntar på IVF.

    Så nu är IVF i full rulle. Har tagit hormoner och gjort äggplock och embryo transfer (ET). Ja det är en helt ny värld med en massa förkortningar att hålla reda på haha.

    Nu är jag på ruvardag 10 med ett 2-dagars embryo och väntar med spänning. Det är typ som att vara ÄL + 12 BIM -2, i 28 dagars mens cykel.

    Jag har tjuvtestat hehe och fått ett svagt rosa streck. Men vågar inte hoppas för mkt för jag vill bara vara säker på att det inte är "ägglossningssprutan" som spökar. 14 dagar sedan jag tog den och den innehåller hcg. Den ska iof gå ur kroppen efter 10 dagar.

  • Kemad

    Grattis till bröllopet . Vad härligt

    Vad skönt att allt är i rullning, och att du inte behövde vänta evighet på IVF. Jag vill gärna höra hur det gårð???. När kan du testa igen?? Håller tummarna på plus och att allt går vägen.
    Det kan vara skönt och bra att ta en paus från allt. Barnversktan kan vara väldigt stressande.

    Vi väntar en liten tjej, fick det konstaterat i fredags . Jag går hos läkaren så gott som varje vecka, mitt blodtryck är lågt och barnet är litet, så det är ett himla spring.
    Men jag har mått bra hela tiden förutom förkylningar och foglossning. Men det är bara 10 veckor kvar nu, så jag hoppas att allt går bra.

  • Kemad

    Såg nu att det bara är två dagar till BIM för dig...å så spännande. Jag håller alla tummar att det blir ett plus på stickan ð???.

  • Inelg

    Är gravid allt gick bra. Är i v 30 nu :) Med en underbar liten varelse som kickar i magen. Längtan är stor!

  • Kattungen

     


    Hej jag är ny här kul att kunna tjata lite med likasinnade


    har sent om sider (jag är 36) börjat försöka få barn (jag har 2 bonusar på halvtid). Slutade med ppiller i höstas efter att ha ätit det sedan jag var 17. Ingen mens kom igång. Fick snabbt hjälp av en bra gynekolog, mitt prolaktinvärde var högt och jag har fått medicin för det (norprolac) . Har nu i maj fått ägglossning för första gången! Skitglad för det, men nu vill jag ju bara få det där plusset!! Tycker jag ser gravidmagar, bebisar och barnvagnar överallt! Lätt att bli otålig


    Lär finnas några fler i liknande situation??

Svar på tråden Brudar, nu köööööör vi! utredning/IVF/Missfall, U name it!!