PolyPond skrev 2013-04-15 18:42:43 följande:
Jo, det är ju enkelt att göra, men om man använder "råvaror" som falukorv, skinka, chilisås eller andra produkter i sin mat så har de ju en mängd salt i sig själva. Det är främst detta jag undrar kring hur ni hanterar.
Och hur är det med bröd? Ger ni barnen en macka då och då på bröd som inte är osaltat? Med smör på? Ost? Annat?
man ska ju inte extra-salta maten. Helt enkelt för att dom inte behöver det.
mat som är salt i sig själv är inte farlig på något sätt att ge. Det är många som knaprar scans färdiga köttbullar och äter prinskorvar för glatta livet tex.
Jag ställde mig inte och rullade egna köttbullar bara för sakens skull , det var färdiga köttbullar som gällde men att man då var försiktig med vad man serverade till den maten.
det är ju inte farligt att ge kryddor och saltad mat, bara det att man ska tänka på att inte extrakrydda maten med salt utöver det som redan finns i maten.
så visst kan man ha chilsås och blanda ner en klick vanligt saltat smör i potatisen eller servera några skivor rå falukorv, det är helt okej. bara man är medveten om att det redan är saltat och klart i den maten.