• TeriChan

    Café och reastaurang, hur är det egentligen?

    Hur fungerar det när man arbetar i restaurang och café eg?
    Varför får man ingen rast?
    Skriver man alltid kontrakt? Även för vikariat/extra?
    Är det många som svindlar med pengar? Varför?
    Hur många arbetstimmar i månaden gäller?
    Vad ligger lönerna på?

    Jag tycker det är så tvärt emot alla andra arbeten där man måste ta rast om man jobbar 5 timmar t.ex. eller alltid skriver kontrakt även för en timmas jobb osv...
    Varför är det så stora skillnader? 

  • Svar på tråden Café och reastaurang, hur är det egentligen?
  • Tirem
    TeriChan skrev 2013-11-14 19:57:41 följande:
    Hur fungerar det när man arbetar i restaurang och café eg?

    Varför får man ingen rast?

    Skriver man alltid kontrakt? Även för vikariat/extra?

    Är det många som svindlar med pengar? Varför?

    Hur många arbetstimmar i månaden gäller?

    Vad ligger lönerna på?

    Jag tycker det är så tvärt emot alla andra arbeten där man måste ta rast om man jobbar 5 timmar t.ex. eller alltid skriver kontrakt även för en timmas jobb osv...

    Varför är det så stora skillnader? 



    Rast: har du tidsavdrag för rast har du rätt till rast annars måltidsuppehåll. Då får man betalt trots att man inte jobbar men kan heller inte kräva att få vara ostörd.

    Ja, kontrakt ska alltid skrivas.

    Svindla med pengar, inte en aning, jag har aldrig gjort det.

    173 timmar i månaden är fulltid.

    Exakt avtalslön, inte en aning... Tror jag hade typ 120 kr timmen eller så när jag slutade jobba på krogen...


Svar på tråden Café och reastaurang, hur är det egentligen?