Bästa kokkaffet?
Jag har av utrymmesskäl börjat koka mitt kaffe istället för att brygga det, men jag är inte helt nöjd med kaffet.
Hur får jag till bästa kokkaffet, vad bör jag tänka på? Jag har googlat men nu vill jag ha era bästa tips!
Jag har av utrymmesskäl börjat koka mitt kaffe istället för att brygga det, men jag är inte helt nöjd med kaffet.
Hur får jag till bästa kokkaffet, vad bör jag tänka på? Jag har googlat men nu vill jag ha era bästa tips!
"En skopa för kannan" har både min man och jag lärt oss från våra respektive morföräldrar. Dvs ett mått för varje kopp plus ett extra.
Ett annat mormorstrick är att koka upp, dra kannan av plattan och låta sumpen sjunka (ett par minuter) och sen göra ett snabbt uppkok igen på den fortfarande varma plattan. Då får man mindre sump i koppen tycker jag.
Hmm? Använder du bryggkaffe för att koka det eller är det snabbkaffe eller vad?
Hmm? Använder du bryggkaffe för att koka det eller är det snabbkaffe eller vad?
"En skopa för kannan" har både min man och jag lärt oss från våra respektive morföräldrar. Dvs ett mått för varje kopp plus ett extra.
Ett annat mormorstrick är att koka upp, dra kannan av plattan och låta sumpen sjunka (ett par minuter) och sen göra ett snabbt uppkok igen på den fortfarande varma plattan. Då får man mindre sump i koppen tycker jag.
Byt sort. Jag tycker personligen Löfberg är för klent kaffe. Jag kokar kaffe som de flesta uppåt norr. Kokar upp vattnet, häller i kaffet, drar av kannan från plattan, låter det stå några minuter, häller upp en kopp kaffe som jag sen häller i-´igen- kallas att "klarna kaffet". Använder också kaffesil över koppen när jag häller upp kaffet-då slipper man minsta lilla sump som kan ha blivit kvar. Alla brukar säga att vårt kaffe är så himla gott. Och snåla inte med kaffet. Spett kaffe är verkligen inte gott!
Byt sort. Jag tycker personligen Löfberg är för klent kaffe. Jag kokar kaffe som de flesta uppåt norr. Kokar upp vattnet, häller i kaffet, drar av kannan från plattan, låter det stå några minuter, häller upp en kopp kaffe som jag sen häller i-´igen- kallas att "klarna kaffet". Använder också kaffesil över koppen när jag häller upp kaffet-då slipper man minsta lilla sump som kan ha blivit kvar. Alla brukar säga att vårt kaffe är så himla gott. Och snåla inte med kaffet. Spett kaffe är verkligen inte gott!
Arvid Nordkvist