miliona skrev 2016-03-23 22:37:09 följande:
Det låter ju helt otroligt att de ingredienserna kan bli goda, det här bara måste jag ju testa, låter som att det skulle bli en äcklig sörja bara, men brownie med chokladbollssmak låter ju gudomligt gott! :)
Tack!
Oj vilka bra tips, vad kul!
Det blir jättegott!
Svarta bönor har ingen riktig smak i sig själva, de är rätt smaklösa. Så det blir chokladsmak + havregrynssmak som märks. (+ev. smaksättare man lägger i)
Smeten ska bli ganska fast, bara lite lösare än chokladbollssmet.
Jag gillar att den är glutenfri, nötfri, äggfri, mjölkfri, sojafri mm. samtidigt som den är god och det är bra att den är såpass sockerfri, även om man använder sirap eller socker, så räcker det med lite. Det är en tung kaka och ändå max 0,5 dl sirap i den.
Jag kokar bönorna själv och då blir det en riktigt billig kaka med! Jag kokar en stor sats, blötlägg i minst 24 timmar, byt vattnet någon gång under blötläggningen. Byt vatten före kokning och koka tills de mjuknat. Häll av vattnet och låt kallna. Sen väger jag upp 600g och lägger i plastpåsar i frysen. Platta paket som tinar snabbt!
Så är det supersnabbt och enkelt att sno ihop en kaka!