använda rödspätta istället för sej..eller andra tips
lagar inte just rödspätta så ofta och vill helst inte steka den då jag dels har en liten som ofta trilskas just vid matlagning så sånt som inte riskerar brännas vid funkar bäst och dels tycker jag paneringen lossnar så lätt (gör glutefri)
men har hittat ett recept med sej som verkar gott kan man ersätta det med rödspätta
Ingredienser 800 g sejfilé
900 g potatis
1 msk smör eller margarin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
200 g sockerärter
3 msk kaviar
2 msk hackad gräslök
majsstärkelse (Maizena)
Så här gör du
Tina fisken om den är fryst.
Skala eller tvätta potatisen och koka den.
Skär fisken i portionsbitar.
Hetta upp matfettet i en panna. Lägg ner fisken och vänd den i matfettet. Häll på grädden och låt fisken sjuda under lock på svag värme i 6-7 min.
Koka sockerärterna enligt anvisningen på förpackningen.
Tillsätt kaviar och gräslök i pannan. Smaka av med salt och peppar, red ev. av med majsstärkelse.
Servera med potatis.
fanns även ugnsgratinerad spätta med currylök men tveksam till om barnen kommer äta pga löken
www.ica.se/recept/ugnsgratinerad-spatta-med-currystekt-lok-717516/
eller har ni ngr andra tips på bra recept med just rödspätta (det finns nämligen hemma)