• cupcakemom

    använda rödspätta istället för sej..eller andra tips

    lagar inte just rödspätta så ofta och vill helst inte steka den då jag dels har en liten som ofta trilskas just vid matlagning så sånt som inte riskerar brännas vid funkar bäst och dels tycker jag paneringen lossnar så lätt (gör glutefri)

    men har hittat ett recept med sej som verkar gott kan man ersätta det med rödspätta


    Ingredienser
    Portioner: 4
    800 g sejfilé
    900 g potatis
    1 msk smör eller margarin
    2 1/2 dl matlagningsgrädde
    200 g sockerärter
    3 msk kaviar
    2 msk hackad gräslök
    majsstärkelse (Maizena)
    Så här gör du

    Tina fisken om den är fryst.
    Skala eller tvätta potatisen och koka den.
    Skär fisken i portionsbitar.
    Hetta upp matfettet i en panna. Lägg ner fisken och vänd den i matfettet. Häll på grädden och låt fisken sjuda under lock på svag värme i 6-7 min.
    Koka sockerärterna enligt anvisningen på förpackningen.
    Tillsätt kaviar och gräslök i pannan. Smaka av med salt och peppar, red ev. av med majsstärkelse.
    Servera med potatis.

    fanns även ugnsgratinerad spätta med currylök men tveksam till om barnen kommer äta pga löken

    www.ica.se/recept/ugnsgratinerad-spatta-med-currystekt-lok-717516/

    eller har ni ngr andra tips på bra recept med just rödspätta (det finns nämligen hemma)
  • Svar på tråden använda rödspätta istället för sej..eller andra tips
  • Carambolan

    Ja, du kan ersätta med rödspetta där. Det blir såklart en annorlunda smak och konsistens, men det kommer inte bli dåligt för det :)

Svar på tråden använda rödspätta istället för sej..eller andra tips