• Anonym (Asse)

    Baksnuva och mer

    Sommaren 2014 vaknade jag upp en dag med en klump i halsen, vilket jag senare märkte också var en baksnuva. Det märks tydligt när jag lägger mig på rygg och känner hur snor/slem rinner bakvägen. Två år senare och jag har inte blivit kvitt problemen, trots läkarbesök och besök hos specialist. Har ätit receptfria allergimediciner, och fått ett receptbelagt nässpray - inget som hjälpt. Har dock aldrig testats för allergi även om jag själv misstänkt det.

    Har sedan sensommaren 2015 fram till nu mer eller mindre dragits med en hosta som inte heller identifierats. Ibland leder hostan till en "chain reaction" som en torrhosta kan göra, ibland är ett en enstaka hosta. Det kittlas dessutom väldigt mycket i halsen till och från.

    Sen har jag även haft småont i halsen till och från under en längre period. Kliar i halsen också, nyser varje dag (inte mycket per dag, cirka 1-2 gånger om dagen, men likt förbannat varje dag).

    Jag har även sedan baksnuvan började fram till idag fått ut kritvita snorkråkor. Alltså då pratar vi lika vita som ett a4 papper.

    svar uppskattas!

  • Svar på tråden Baksnuva och mer
  • Allergiexperten Victoria

    Hej!

    Baksnuva kan orsakas av allergier men kan också av bakterier. Även vissa läkemedel kan vara orsak. Du bör utreda ev. allergi men kan vara svårt vid den här delen av året då allergisäsongen redan startat. 
    En kortison nässpray eller kortison inhalator kan vara en lösning på ditt problem med irriterande hosta. Kontakta din husläkare. 

    MVH Victoria:)

Svar på tråden Baksnuva och mer