• Bergskristall

    Baka smördegen dagen innan?

    Hej på er!

    Jag ska göra smördeg till croissanter med fyllning för att ta med på picknicken på nationaldagen men enligt receptet och mina uträkningar kommer det ta 4,5 timmar med all kavling, vila, alla treslag, jäsning och pyssel. Kan jag kavla ihop degen kvällen innan och låta den vila i kylen under natten eller påverkar det resultatet negativt? Fyllningen gör jag då på måndag morgon. Jag vill ha dem nybakade på måndag men måste sätta igång kl 7 enbart för dessa skapelser och det känns lite stressigt. Tips?

  • Svar på tråden Baka smördegen dagen innan?
  • Eivie

    Linda in den i lite plastfolie så bör den hålla i kylen utan problem, långt längre än en dag.

  • Bergskristall
    Eivie skrev 2016-06-03 10:17:16 följande:

    Linda in den i lite plastfolie så bör den hålla i kylen utan problem, långt längre än en dag.


    Tack! Då kan jag stanna i sängen lite längre med andra ord :D
  • Aniiee

    Ju längre vila desto bättre, lätthanterligare deg. 


    You are the creators and the curators of your own lives
  • Bergskristall
    Aniiee skrev 2016-06-03 11:44:33 följande:

    Ju längre vila desto bättre, lätthanterligare deg. 


    Toppen!
Svar på tråden Baka smördegen dagen innan?