• Anonym (Gudrun)

    Varför är det grädde/cf/ost i varenda "billigt" recept?

    Jag läser tips om billig mat och nästan alla tipsar om rätter med massor av dyra saker som grädde/cf/ost i recepten. Äts verkligen det i nästan allt som lagas i svenska hemmen? Det äts billig fryst fisk med cf och ost. Eller korv eller köttfärs med cf, grädde och ost! Äter man inte vanliga tomatsåser och brunsåser längre? Är det inte väldigt mycket fett och onyttigt i allt ni äter och blir det inte väldigt dyrt? Mvh, Gudrun

  • Svar på tråden Varför är det grädde/cf/ost i varenda "billigt" recept?
  • Aniiee

    Ja, mejeri är stapelvaror i svenska kök och hör till svensk matkultur.

    Och visst är det billigt, sett till energitätheten. Fett mättar bra och innehåller mycket energi. 2 tsk smör på potatisen, ett par matskedar cf/grädde/smetana i grytan, soppan eller såsen, så mättar du bättre än om du låter bli, och det går åt mindre av resten.

    Men många glömmer att det är utfyllnad, inte huvudrätten....


    Knowledge is knowing Frankenstein wasn't the monster. Wisdom is understanding Frankenstein was the monster.
  • KarlssonsKalle

    Men varken cf eller grädde är ju speciellt dyrt....

Svar på tråden Varför är det grädde/cf/ost i varenda "billigt" recept?