• Froken Lokens

    Bästa recept på kycklinglår/kycklingklubbor?

    Har ni några goda recept på kycklingklubbor?

  • Svar på tråden Bästa recept på kycklinglår/kycklingklubbor?
  • AniieeHär

    Brukar mest bara kleta ned dem med kryddor och köra dem i ugnen.

    Ibland gör jag många så jag har till kycklingröran också. Mat i flera dar.

  • Froken Lokens
    AniieeHär skrev 2017-03-29 20:44:42 följande:

    Brukar mest bara kleta ned dem med kryddor och köra dem i ugnen.

    Ibland gör jag många så jag har till kycklingröran också. Mat i flera dar.


    Tack!

    Vad gör du för kycklingröra och vad använder du för kryddor?
  • AniieeHär
    Froken Lokens skrev 2017-03-29 20:46:58 följande:
    Tack!

    Vad gör du för kycklingröra och vad använder du för kryddor?
    Kryddor blir vad jag är sugen på. Idag gjorde jag en hel kyckling som jag kladdade, timjan, basilika, rosmarin, vitlök och citronskal inknådade i smör, och så slog jag på lite vitt vin. En annan favorit är smör, soja, färsk ingefära, färsk chili och apelsinskal. 

    Röran jag för är:
    ca 1/2 överbliven kyckling (eller 4-5 klubbor, ungefär)
    1 stor creme fraiche
    1 pkt bacon
    1/2 stor pujolök
    1/2 rödlök eller 2 msk rödlöksmarmelad
    2/3 pkt fetaost
    1-1 1/2 msk riven parmesan
    3 vitlökskyftor
    salt och peppar

    Stek baconet (tärningar eller klippt i småbitar). Skiva purjon, hacka rödlök fint. Skär eller bara riv/dela kyckling och fetaost i små munsbitar. Pressa vitlöken. Rör ihop alltihop (se till att allt är kallt också)

    Servera till pasta eller på brödeller i omelett, eller vad du är sugen på. Du kan dryga ut röran med grönsaker, nästan vilka som helst. Ta mer creme fraiche om det behövs, och mer krydda.
  • Domesticgoddess

    Hoppas det är ok att jag kapar tråden med en kycklingrelaterad fråga? Jag lyckas aldrig få skinnet sådär härligt krispigt, varken på klubbor eller hel kyckling. Hur gör ni?

  • AniieeHär
    Domesticgoddess skrev 2017-03-29 21:38:41 följande:

    Hoppas det är ok att jag kapar tråden med en kycklingrelaterad fråga? Jag lyckas aldrig få skinnet sådär härligt krispigt, varken på klubbor eller hel kyckling. Hur gör ni?


    Smör. Och hög värme på slutet, alltså tokhög. 300+ grader, om du har. 5 minuter max.
  • Domesticgoddess
    AniieeHär skrev 2017-03-29 21:44:33 följande:

    Smör. Och hög värme på slutet, alltså tokhög. 300+ grader, om du har. 5 minuter max.


    Kanon, tack!! :)
  • AniieeHär
    Domesticgoddess skrev 2017-03-29 21:54:15 följande:
    Kanon, tack!! :)
    Om du har en spis/ugn med grillfunktion, sätt på den också.
Svar på tråden Bästa recept på kycklinglår/kycklingklubbor?