Måndag köttbullar med kokt potatis. Tips är att utöver svartpeppar och salt tillsätta en.aning spiskummin i pulverform. Vanlig gräddsås brukar jag göra av grädde, buljong, salt, svartpeppar, soja (inte colorit) och en hint (ungefär en halv tesked) svart vinbärsgele.
Tisdag kyckling med curry i ugn. Lägg hela kycklingfileer i en form, riv en lök och tillsätt en hel del vanlig curry och på med kokosmjölk. Låt vara i ugnen på 175-200 grader tills kycklingen är klar. Servera med.ris.
Onsdag enchiladas. Stek upp köttfärs, tillsätt en burk tacosås och eventuellt en burk green chili från tacoavdelningen i butiken. Tillsätt en del creme fraiche, kanske en halv burk blandningen vilket inte behöver kokas upp. Lägg fyllningen i mjuka tortillabröd och toppa med ost. In i ugnen på 225 grader i ca 5-10 minuter eller tills osten smält.
Torsdag panerad torsk. Panera torsken, dvs doppa i mjöl, sedan i ägg och sen ströbröd. Gärna 2 gånger ägg och ströbröd, sk. dubbelpanering. Koka potatis och gör kall sås med 2 delar creme fraiche och en del majonäs. Tillsätt antingen röd(?) rom eller fryst dill i såsen, beroende på ekonomi.
Fredag Fläskfilé med grönpepparsås. Skär fläskfilén i cmtjocka bitar.Häll upp några matskedar vatten och.tillsätt mycket grönpeppar, 1/5 burk ungefär. Platta till lite och tryck i grönpeppar, 5 korn i varje ungefär. In med pommes i ugnen och i stekpannan med köttet i.tillsätter du grädde, buljong, vanlig senap och grönpepparblandningen i vatten. Klart! En del gillar inte smaken av grönpeppar. Då skippar du att trycka i kornen och grönpepparn i såsen och.tillsätter istället 2-3 teskedar dragon i såsen.
Lördag baconlindade kycklingfileer. Öppna fileeerna (skär upp dom längs med långsidan, inte hela vägen. ) blanda philadelphia med vitlök och timjan och mega i i fileerna och sen stäng dem. Linda med bacon om så fylllningen stannar inuti och lägg en.bit mozzarella på varje file. In i ugnen på 175-200 grader tills kycklingen är klar och stek sen lök i en stekpanna. Tillsätt vatten innan löken fått färg och kryddor, jag brukar använda santa marias franska örter. Red såsen med.mjöl.(finns mått att gå på om du googlar redning.) Och tillsätt en skvätt grädde. Servera med klyftpotatis som du för att få ett bra resultat bör massera in oljan i. Du kan ha franska örter även på potatisen.
Söndag gulaschsoppa. Stek lök, sedan tillsätter du vitlök och röd chili för att sen tillsätta köttfärs. Stek tills denna fått färg och addera vatten, buljong. massa paprikakrydda, röd chilikrydda, cayennepeppar och en matsked ajvar. Gillas väldigt starkt kan man också ha i sambal oelek. I med potatis och låt koka. Klart!
Har inte skrivit salt och peppar men detta ska såklart i alla rätter. Eventuellt ingen peppar i curryn. Hoppas det smakar!