Hembryggt vin
Hej. Jag håller på att göra hemmagjort vin. Har prov smakat det och det är för sött. Vad kan man göra för att det ska bli mindre sött
Hej. Jag håller på att göra hemmagjort vin. Har prov smakat det och det är för sött. Vad kan man göra för att det ska bli mindre sött
Låt det jäsa längre. Jästenäter upp sockret och gör alkohol
Jag använde turbojäst 6kg sockret 6 kg frukt och 4 litet äppeljuice. Det har stått en vecka nu och det är jätte sött. Ska man tillsätta jästnäring?
Är nybörjare på detta
Har det jäst klart då?
Hur mycket vatten har du ?
Jag använde turbojäst 6kg sockret 6 kg frukt och 4 litet äppeljuice. Det har stått en vecka nu och det är jätte sött. Ska man tillsätta jästnäring?
Är nybörjare på detta
Jag har fyllt på med vatten så det är totalt 25 liter
Först, jäser det = bubblar det ?
Då går sockret ner = alkoholen upp.
Men så har du för lite frukt. Bra vi gör man på saft från druvor utan tillsatt socker. Om du får blandningen att jäsa så borde du destilera det. Då får du vodka. Destilera flera gånger.
Om det inte bubblar nu så är blandningen så söt att jästen dör. Blanda ut en liter med en liter vatten. När det börjar bubbla så häller du tillbaka litern i 25literdunken. Har du vinjäst eller för bakning. Inte samma sak.
Det lättaste sättet att lära upp sig, köp snabbvin Finns väl på coopvaruhus
#6
Ja jag har alla kvitton på mig.
Rulles finns på COOP, tycker att det smakar bra. Vi brukar köpa det röda, vet inte hur de andra smakar.