• assistent 13

    Barn som är / var sena i utvecklingen

    Ni med barn sena i utvecklingen.

    Vad har de kunnat /kan som 1-3 åring

    vad kan de idag ?(Hur gammalt är barnet nu)

    Vilken diagnos har ni?

    Jag har liten tjej på snart 18 mån. 8.5 kg 76 lång född v 34.

    Hon kan inte gå har enl undersökning ökad muskeltonus i benen och babinski reflex kvar. Enl MR är hjärnan normal vad som är synligt.

    Hon går lite med hjälp nu nyss börjat med det men går på tå och korsar benen de ser stelt ut lyfter inte ordentligt.

    Hon började stå mot möbler när hon var 11 mån för bara ca 1 v sen började hon gå runt möblerna även det ser stelt ut som hon släpar lite.

    Hon kan inte bygga med klossar klappa händer äta med sked, vinka. Nyss börjat peka. Hon kan inte prata härma ljud och jollrar inte . Hörsel test gör vi 25/10 i narkos.

    Hon har stora syster med oklar progressiv sjukdom. Hon utvecklades normalt till 1 år där stannade hon och lärde sig små saker väldigt sakta gick när hon var 4 år men sedan gått tillb i utvecklingen och kan inte ens hålla sin nacke uppe idag och helt rullstolsbunden. Inget fel på dna och kromosomer massor av tester gjorde utan svar MR normal på henne när hon var yngre. Nu ser men att hjärnan är lite mindre och omogen för hennes ålder. Hon är 10 nu

    Rädslan är ju att min lilla tjej ska ha samma även om man ej hittat något ärfligt eller så.

  • Svar på tråden Barn som är / var sena i utvecklingen
  • Anonym (Mamma)

    Har ett barn som utvecklades ganska normalt till 18 mån och därefter tappade allt språk/språkförståelse, fick stark separationsångest och nästan slutade äta helt. Började också gå på tå. Vi gjorde eeg och mri och genetiska test men inget visade något så barnet fick autismdiagnos och ospecificerad utvecklingsstörning i brist på annat.

    Är nu 11 år och har tal/talförståelse som en tvååring ungefär. Går fortfarande på tå och äter ytterst selektivt. Har fortfarande blöjor på heltid.

    Rädd att det ska bli samma med syskonet som nu är snart ett år. Det har inte något tal ännu vilket känns oroande. Går inte ännu men har inte tågång när det går längs möbler. Har också dålig ögonkontakt men äter bra.

Svar på tråden Barn som är / var sena i utvecklingen