• Zarizen

    Vågar jag äta maten?

    Lagade storkok med kyckling i söndags. På måndag blev min son magsjuk och senare på natten även jag. Frös in all mat. Nu är frågan, vågar man äta av maten eller kan det finnas magsjukebakterier i den? Det var inte matförgiftning utan magsjuka/vinterkräksjuka då vi träffat folk med magsjuka samt fick feber oxå.

  • Svar på tråden Vågar jag äta maten?
  • Thomas27

    Om du kokar upp maten en gång till så dödar det alla eventuella bakterier.

  • Pentra

    Jag hade kokat upp maten, låtit den puttra en stund, och sedan så hade jag ätit den. Magsjukebaciller dör vid upphettning. ... Med vänlig hälsning, Pentra

  • Zarizen

    Okej.. det är kyckling och pasta. Man upphettar den ju i mikron. Men kan ju även värma den på spisen om det är bättre.

  • Ingrediensen

    Alltså att du och sonen kommer att tåla maten är ju 100% säkert! Frågan är väl snarare om nån annan vågar äta.

Svar på tråden Vågar jag äta maten?