erijon skrev 2018-04-03 14:53:35 följande:
Men jag saltat alltid så tidigt i matlagningen, glömmer liksom av att jag ?borde? ta lite åt sidan för bebis. Därför har jag lagat separat åt honom. Dessutom äter vi ibland korv och pasta osv och det passar inte så bra än :/
Ver inte hur stort man vågar ge än..? Han är ju heöt nyfödd tycker jag, haha. Men jag vet att ki längre man ?fegar? desto svårare blir det sen. Första sonen åt släta puréer LÄNGE. Han var völdigt känslig för bitar. Svårt med burkar från 8mån när han var 8-9 mån, då bitarna var för stora och konsistensen för tjock tyckte han..
men misstaget att purea allt för länge gör vi inte om! :)
Vi gav korv lite då och då redan från början. Det där med saltningen var en omlärning men den har resulterat i att vi använder mindre salt nu rent generellt än tidigare.
Men här har du en googlelänk på sökningen "Laga egen barnmat 6 månader" (om länken strular) :)
www.google.se/search%C3%A5nader&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&dcr=0&ei=E3rDWpPmK56DuAHW8aCIBw
Och som sagt, kryddor (bortsett från salt) är inte farligt, ungarna älskade när det smakade mycket om maten utan att för den sakens skull vara starkt.
Vad gäller att låta honom utforska maten själv, här är recept från
blw.nu:
www.blw.nu/receptsamling/
Där kan du ju läsa allt om just att låta barnet utforska maten själv, utan matning. Vi körde en liten kombo av att mata och låta dem äta själva (tvillingar).