• Äldre 12 Sep 09:51
    670 visningar
    2 svar
    2
    670

    Specialistsjuksköterska

    Hej! Var varit färdig sjuksköterska i ett år. Är nu sugen på att läsa vidare, till våren (eller nästa höst).

    Ni som har läst vidare, var det svårt att komma in? Hur många år hade ni arbetat innan ni läste vidare? Vad läste ni? Är sugen på distriktssköterska

  • Svar på tråden Specialistsjuksköterska
  • Äldre 12 Sep 10:50
    #1

    Jag läste till intensivvårdssjuksköterska efter ca 6 år som allmänsyrra. Var en klar fördel att ha lite kött på benen inför den utbildningen! Fick min utbildning betald av den intensivvårdsavdelningen som anställde mig, i utbyte att jobba ca en helg i månaden under utbildningen och sedan att stanna på arbetsplatsen i två år. Jobbade även där innan utbildningen och upplevde det som ett jättebra upplägg; fick både känna på vad jobbet innebar och sedan ha en del kunskapsmässiga och praktiska fördelar när utbildningen väl startade :)

  • Äldre 12 Sep 10:57
    #2

    Jobbade som allmänssk inom medicin och kirurgi i 10 år innan jag läste dsk. Dels ville jag ha erfarenhet, dels spelar det ingen roll hur duktig man är, få personer tar en 23årig dsk på allvar.

    Jag sa upp mig och betalade min utbildning själv (nä. Utbildningen är gratis. Vi levde på min mans lön under utbildningen) för att slippa vara bunden till en arbetsplats eller annat slavkontrakt under flera år sen.

Svar på tråden Specialistsjuksköterska