• LisLisx2

    Omega 3 och blodförtunnande

    Som rubriken lyder har jag råkat äta omega 3 som tillskott, en tablett om dagen samtidigt som jag ätit blodförtunnande en längre tid! Är gravid med tvillingar så fick börja med det redan i vecka 13, har nästan ätit omega 3 hela den perioden också! Nyligen läste jag att det också är blodförtunnande, men har ätit det som ett komplement eftersom fisk får mig att kräkas under graviditeten! Kan det här vara farligt för barnet?

  • Svar på tråden Omega 3 och blodförtunnande
  • Ebo88

    Nu är jag ingen läkare, men såhär sa min läkare till mig (gick på specialistmödravården) när jag frågade om samma sak. (Jag tog fragmin, trombyl och hade tagit omega 3 i några veckor under graviditeten)

    - Omega 3 är ju bra för båda mamma och för bebis men hoppa över omega 3 i fortsättningen.

    Men om du är orolig så prata med din bm. Jag slutade äta omega 3 på en gång men enligt läkaren var det inte farligt för bebis, mer att blodet blir väldigt tunt.

  • Anonym (Ring)

    Ring bm eller sjukvårdsupplysningen? Du bör antagligen inte kombinera dem.

  • LisLisx2

    Hade mer än gärna ringt men mödravården öppnar inte förens måndag, och 1177 i dessa tider är flera timmars väntetid här! Hoppades på någon som gjort liknande och fått råd eller att någon utbildad fanns på sidan. Har lite smått panik, har inte blött något under tiden, men är rädd om det kan leda till blodbrist osv, men det känns inte logiskt eftersom jag inte förlorat blod?

  • Anonym (Söker)

    Det har funnits en barnmorska som kommenterat flera olika graviditetsinlägg. Förstår att du är orolig! Ingen som varit med om samma sak eller kan något? Hatar att höra andra ha gravidoro! Vet själv hur jag mådde under graviditeten...

Svar på tråden Omega 3 och blodförtunnande