• momi

    Orolig! Fått remiss till neurolog

    hej

    Nu hoppas jag innerligt att någon kommer känna igen sig.

    Min 3åriga dotter har precis fått en remiss till neurolog.

    Det började med att hon var lite "sen" med att gå, visserligen börjande hon gå vid 14/15mån och det är ju inte sent men hon har alltid ramlat otroligt mycket. Därav är det egentligen svårt att säga när hon väl började gå utan att ramla men det är nog flera månader senare. Strax innan hennes 2 års dag sökte vi hjälp oga av att hon ramlar mkt och känns som att hennes balans var väldigt dålig. Vi gick sjukgymnast och fick även göra en höftröntgen och allt såg bra ut. Hon blev sakta men säkert bättre och minre ramlade men fortfarande mycket i vår värld.

    I våras (hon fyller 3 i maj) så kände vi att hon fortfrande ramlar, inte alls lika mkt som tidigare men hon kan ramla när hon "springer" till badrummet. Vi fick komma tillbaka till fysoteraputen och dem sa att hon ev har olika styrka i benen...vi fick träna och komma tillbaka och idag var vi där och han sa att han ser en liten förändring men att han vill skicka oss till en neurolog.

    För att förtydliga vad hon "avviker" hon kan inte hoppa med böjda ben, så hon "hoppar" alltid med raka på studsmatta ( vilket hon dock inte klarar av egentligen) stillastående hoppar hon också med raka ben.

    Springer gör hon med raka ben, vobligt, hon kan inte springa rakt utan springer lixsom åt ena och åt andra hållet. Samt att hon springer med raka ben så hennes armar åker och alla håll. Det ser inte så "normalt" ut och går inte alls fort...(alla kompisar springer ifrån henne vilket får mamma hjärtat att gråta)

    Utöver det är hon jätteduktig, hon kan allt, sparla fotboll, klättra, kullerbytta, och är väldigt aktiv och rörlig och i huvudet är hon som en 5åring...

    Nu till min oro, vad kan detta vara? Någon som känner igen sig? Tror ni att dem på neurologeb kommer ge övningar att göra eller är allt kört för henne? (när det kommer till dem svårigheter hon har)

    Hjälp...

  • Svar på tråden Orolig! Fått remiss till neurolog
  • a no nym

    Jag förstår att du är rädd och orolig, men måla inte fan på väggen innan du vet vad det är som felas. Hon verkar ju vara en pigg o glad tjej som har huvudet på skaft? Om hon springer lite klumpigt så är inte det hela världen. 

    Min spontana gissning är en lindrig cp-skada. Men jag är absolut inte utbildad, bara egen erfarenhet. Om det är så så blir ni inskrivna på barnhabiliteringen som kommer hjälpa er med träningsprogram. Kram 

  • momi

    Tror du? Vad baserar du det på? Märkligt att ingen någonsin tänkt den tanken och då har vi träffat 3 olika fysoterpauter, varav en som jobbar med nevro. Tänker att det borde ha signalerats tidigare?

  • a no nym

    För att det är en vanlig,orsak till motoriska problem hos barn. Vad har de sagt att De misstänker ? 

  • Syrenen

    Hejsan! Ser att detta är ett ganska gammalt inägg nu. Men jag kom in på tråden då vi är i en väldigt liknande situation just nu med vår dotter. Vi är kallade på en MR på hjärnan och jag känner mig orolig för vad svaret kan visa. Vår dotter är 2,5 år och vi har inte haft någon som helst misstanke på en CP skada. Hur har det gått för er? 

Svar på tråden Orolig! Fått remiss till neurolog