• pabakeno

    Vägrar toa

    Hej!


    Jag har en son på 2.5 år som nästan är blöjfri. Hemma vill han gärna vara i fred på toaletten och han har nyligen lärt sig att gå och kissa själv på toaletten. Men på förskolan är det helt annorlunda. Där vägrar han gå på toaletten och kan hålla sig hela dagen. Det känns fel när han hemma säger till direkt, likaså när han är hos mor- eller farföräldrarna. På förskolan går det inte alls och de tar på honom blöja istället för att han inte ska få ont. Någon som känner igen sig eller som har lite tips om hur man ska hantera situationen?

  • Svar på tråden Vägrar toa
  • legomum

    Tycker du ska tala med personalen på förskolan hur de kan hjälpa ditt barn över "tröskeln" att han ska känna det är ok att gå och kissa där.

    Gör det nu innan det blir en grej som blir svårare att få bort.

    Men mest troligt behöver ditt barn hjälp att få lite lugn och ro när han ska gå där, det kan vara att det är för många barn omkring och han blir stressad. Det låser sig för många med toabesöken i början när de blivit blöjfria.

    För visar ditt barn att han vill vara utan blöja så ska du uppmuntra det och förskolan är ju faktiskt till för barnen och deras utveckling. Även om just toalett besök inte står i läroplanen så står i alla fall att de ska individanpassa hjälp och stöttning i utveckling (dock inte så kort beskrivet och inte med dessa ord, men i det stora hela)

Svar på tråden Vägrar toa