• salsita

    Vågar jag?

    Jag ska göra min julskinka men jag kan inte hitta var jag lagt min kött-termometer =(, har inte lust att ge mig ut att köpa en heller i dessa tider då jag är i riskgrupp. Tror ni att det går att ta en "gammeldags" febertermometer istället? Jag har inte använt den på flera år eftersom att jag nu istället använder en örontermomenter, dessutom har jag tvättat den med desinfektionsmedel. Vad tror ni...vågar jag chansa eller kan det finnas bakterier kvar?

  • Svar på tråden Vågar jag?
  • Aikido

    Vad kan gå fel? 43 grader ska väl räcka för vilken skinka som helst? Är det en gammal rumptermometer är den ju ändå redan "hemma" igen.

  • Anonym (Anonym)

    NEJ!!! Du ska inte använda en vanlig termometer, särskilt inte om de är av glas och möjligen innehåller kvicksilver!

    Du behöver ingen termometer, jag har inte använt en på 20 år till mina skinkor. Räkna 75 minuter per kg och ugnen ska vara på 175 grader.

Svar på tråden Vågar jag?