• Mascaraklumpar

    Kyla vin till 10 grader utan vinkyl

    Ja, hur gör man egentligen?

    Använda sous vide-apparaten utomhus? Den kan inte kyla utan endast värma, så om jag kyler ned vattnet inomhus och sätter den på 10 grader inomhus borde det väl bli för varmt i slutändan, men används den ute borde det väl funka? Problemet är att maskinen kanske går sönder om det är minusgrader ute.

    Höja temperaturen i kylen på något sätt? Går det ens?

    Lägga vinet i en hink med isvatten och beräkna nedkylningshastigheten med hjälp av termodynamiska formler?

  • Svar på tråden Kyla vin till 10 grader utan vinkyl
  • Mascaraklumpar
    myskmalva skrev 2020-12-31 10:13:22 följande:

    Kolla temperaturen i rotsakslådan längst ned i kylen! Där ska det vara lite varmare.


    Smart, tack! Temperaturen i grönsakslådan gick att få upp till 7 grader och tillsammans med vattenbad i några minuter borde det bli perfekt.
  • Pulverkaffe

    Rött vin ska man stoppa in i kylen 30 minuter innan det ska drickas. Vitt vin ska man ta ut ur kylen 30 minuter innan. Tumregel som funkar bra :)

Svar på tråden Kyla vin till 10 grader utan vinkyl