• Elotzzz

    Lära bebis somna

    När och hur lärde ni er bebis att somna själv?

    Just nu lägger vi ner bebis när hon sover i spjälsängen. Och då varierar det väldigt hur länge hon sover, allt från 15 min till 4 timmar...Ni som gör likadant; hur länge gjorde ni så? Lärde ni bebis att somna själv?

    Har läst att det är bäst för bebis att lära sig somna själv för att de lättare kan somna om när de vaknar då och inte blir lika oroliga när de vaknar för att de inte längre ligger i famnen...

    Vi har gjort försök att lära henne men hon verkar inte redo att lämna famnen... har hållt på i flera timmar i flera dagar i rad utan framgång..

    Så hur har ni gjort?

  • Svar på tråden Lära bebis somna
  • Marreia

    Vi gjorde aldrig så utan var alltid närvarande när vår son somnade. Nu är han 1.5 år men har ändå lärt sig somna om själv om han vaknar på kvällen innan vi lagt oss. (Vi samsover)

  • Anonym (Betty)

    Vi har två barn. Det ena kunde somna ensam av sig själv. Det andra kan nu, men tycker fortfarande inte om det (10 år). Vi är olika helt enkelt.

    Jag hörde en så bra grej en gång: varför ska de små barnen, som har så stort behov av närhet, tvingas sova ensamma och sen får vi vuxna gosa i gemensam säng när vi ska somna? Varför ger vi inte de små barnen det vi själva vill ha?

Svar på tråden Lära bebis somna