• Anonym (Funderande)

    Listeria i grönsaker?

    Man ska ju inte ha tinade frysta grönsaker för länge i kyl innan man äter dem enligt LV, för risken för listeria (vad jag läste).

    Men. Vad gäller om man tagit ut frysta grönsaker, upphettat dem i stekning och gjort matlådor. De är ju upphettade varmt så ev listeriabakterier bör ju dött vid tillagningen. Men kan det växa på nya av något skäl om matlådorna sen står två dagar i kyl? Bör man upphetta dem lika varmt igen eller kan man äta det lugnt då några dagar?

  • Svar på tråden Listeria i grönsaker?
  • Anonym (I allt)

    Läste på om listerna igår då jag skulle äta gravad lax vilket jag gjorde :) finns listerna precis överallt så ska man vara orolig för det så får man sluta äta Inte gå ut längre och har man djur så är de bäst att kasta ut dom på gatan direkt då dom kan smitta.. dock så insjuknar väll 2-3 personer per år i listeria så chansen att få det är 0% ungefär

  • Anonym (Jag)

    Ät och var glad. Det är extremt ovanligt med listeria. Jag har varit gravid 6 ggr och aldrig ens funderat på listeria eller för den delen toxoplasma. Jag undvek gravad lax, mögelost och att gräva i sandlådan som gravid. That´s it.

Svar på tråden Listeria i grönsaker?