• Annamarlene90

    Brutet lårben 7 åring!

    Våran dotter bröt lårbenet i december och plocka bort gipset för en vecka sedan men hon är fullständig panik när det kommer till kryckor eller att använda benet.

    Är det någon här som varit med om samma med sina barn?

    Vad gör man? Hur får vi henne att försöka utan att bli hysterisk?

    Vi förstår att det är känsligt när musklerna är nedsatta men om hon vägrar röra helt så kommer dom ju inte komma tillbaka heller.

    Något som varit med om samma och vill dela med sig?

    Mvh orolig förälder


    Love is all I need
  • Svar på tråden Brutet lårben 7 åring!
  • silbart

    Det är väl bara att säga jaga sitt där då. Sen får hon själv fixa sina toalettbestyr.

    det låter kanske grymt men precis som alla andra fobier övervinns de bäst genom exponering.

  • Anonym (Brutna ben)

    Vår dotter har alltid varit känslig så att när hon stukat handleden och fått gips eftersom hon hade så ont så vägrade hon använda handen och höll den så stilla att den upplevda smärtan sedan blev värre när hon skulle röra den. Jag var som mamma övertygad om att handen inte var läkt. Vi fick hjälp via sjukhuset genom att hon skulle göra vissa övningar som belastade väldigt lite men som gjorde att hon rörde fingrarna och handen. Så ring till en sjukgymnast och be att få hjälp med övningar.

    Är inte sjukgymnast/jobbat inte inom sjukvården, men tänker att om hon får lov att stödja på benet så är det bra att göra sittande övningar också.

    Yngsta dottern hade reumatism och skulle göra övningar där hon satt så att underbenet dinglade och skulle sedan lyfta/sträcka benet så att det blev rakt. Sedan använde vi en liten handväska som vi la ett litet gosedjur i som lite extra vikt.

    Ballongtennis gjorde hon hos sjukgymnasten.

    Bada i badkar och bara röra benet i vattnet

    Gå till badhus och simma

    Sitta med fötterna i golvet och knyckla ihop en handduk med hjälp av tårna.

    Stå på ett ben och hålla i en stolsrygg och bara nudda tån, hälen, hela foten dvs ta det stegvis

    Motionscykel - finns kanska ofta till salu på blocket/Marketplace för ett par hundralappar eller gratis mot avhämtning eller går kanske att låna av en granne eller bekant.

    Finns det någon belöning hon skulle vilja ha? Behöver inte alltid vara så stort.

  • Anonya

    Ta kontakt med en fysioterapeut (sjukgymnast). Se om du kan hitta någon där du får tid redan på måndag eller åtminstone får prata med någon så du dels kan förklara att det är akut, dels kanske kan få något tips. 
    En fysioterapeut som är bra med barn kan hjälpa din dotter genom att förklara på tydligt på hennes nivå varför benet känns som det gör och varför hon kan lita på att det funkar ändå. Med hjälp av lekfulla övningar kan dottern lockas till att prova på små försiktiga rörelser och snart lite mer. 

    Man behöver inte ha remiss för att boka och är gratis för barn.

Svar på tråden Brutet lårben 7 åring!