• Maddiiiee

    Hjälp! Mitt barn matvägrar.

    Hej!
    Skulle behöva ha lite tips och se ifall det finns andra här som har barn som matvägrar. 
    Har en dotter som är 2.5 år. Hon äter ingenting, då menar jag verkligen ingenting!
    Det ända vi får i henne är ersättning, thats it!

    Läkaren har sagt åt oss att ställa fram godis, chips, glass.. ja, allt som man kan tänka sig att barn vill stoppa i sig, men inte ens det vill hon ha.
    Detta har pågått i 1.5 år och känner att detta verkligen tar på mina krafter och det är verkligen så himla frustrerande.
    Någon annan som har samma problem med att ert barn inte äter NÅGONTING?
    Får ofta svar från bekanta som säger : åh, dtackars.. mitt barn är likadan.. hon/han äter bara korv, köttbullar, pasta och sånt.. Och jag blir då irriterad "DÅ ÄTER BARNET JU IALLAFALL??!!" 

  • Svar på tråden Hjälp! Mitt barn matvägrar.
  • Anonym (Samma)

    Min son åt heller ingenting, han hade välling på förskolan. När han var ca 3år började han äta lite, endast köttbullar och stekt kyckling, vet inte varför han valde just dom här sakerna? Detta pågick en tid sen började han äta macka, bara en speciell sort.Sen tillkom mer och mer saker såsom yoghurt och pasta. När han närmade sig 4 åt han fortfarande mest välling, även på förskolan men provade fler och fler saker. Strax efter 4 års dagen bestämde han sig för att sluta med vällingen, då var han uppe i ett flertal saker att äta men var fortfarande väldigt begränsad. Idag 5,5 år och äter mer och mer saker och är villig att smaka lite på det mesta men är fortfarande restriktiv. han har hela tiden varit pigg och glad trots sin begränsade diet???? 
    Det enda vi gjorde var att han fick sitta med vid matbordet vid alla måltider och tilldelade honom en extremt liten portion som han kunde smaka om han ville, vilket oftast inte hände. När han bara åt köttbullar och kyckling fanns det alltid på hans tallrik. Sen varierade jag mer och mer med de saker som tillkom i hans diet. Men även maten vi andra åt låg med liite på tallriken, han behövde inte prova eller äta upp men ju äldre han blivit ju mer har han velat prova. Ibland är det lyckat och ibland inte allas?. 

  • Maddiiiee

    Men gud.. låter exakt som våran tjej här.
    Fruktansvärt frustrerande det där.
    Våran är exakt likadan, hon har hur mycket energi som helst och håller igång non stop, vilket inte riktigt går ihop för mig.
    Var hos dietisten igår och nu ska vi börja föra dagbok denna vecka av allt hon sväljer, om det så bara är en smula så ska det dokumenteras. 

  • Malhug

    Hej,
    jag har ingen egen erfarenhet av er problematik men följer kontot Solid Starts på Instagram. Grundaren och hennes son hade samma problem, och hon beskriver grundligt hur de kom ur det. Hela kontot är understött av läkare, dietister och andra medicinska specialister (alltså inte någon random person ?det här fungerade för mig?). Rekommenderar varmt att gå in och läsa deras historia. Flera handfasta tips och guider. Lycka till!
    Malin 

Svar på tråden Hjälp! Mitt barn matvägrar.