• Mon 13 Jun 2022 22:36
    5810 visningar
    3 svar
    3
    5810

    Stamning, övergående?

    Hej!

    Min dotter började stamma en period när hon var 4 år, det är oftast första bokstaven/bokstäverna som hon upprepar innan hon tar sig vidare. Det har sedan släppt för att sedan komma tillbaka en period när hon var 4,5 år för att sedan återigen försvinna. Nu är hon 5,5 år och har börjat stamma igen, börjar bli bättre nu så förhoppningsvis släpper det snart.

    Är det normalt? Växer det bort? Vi väntar självklart ut henne och lyssnar. Fyller inte ut hennes meningar och när hon har varit medveten om det så har vi sagt att det är hjärnan som har så mycket ord på gång att munnen inte hinner med. Vill inte ta kontakt med logoped för att inte göra henne medveten om det ännu mer. Men tar gärna emot era råd och tips! 


     


    Det
  • Svar på tråden Stamning, övergående?
  • Fri 8 Jul 2022 21:51
    #1

    Puffar upp tråden!

  • Fri 15 Jul 2022 13:47
    #2

    Vår dotter började stamma på samma sätt när hon var runt 3. Jag har pratat med BVC och de remitterade oss till logoped. Logopeden sa att i och med att stamning har bara dykt upp utan nån anledning, så borde det även försvinna va sig själv - vilket stämde. Hon hittade dock andra problem som dottern hade, som vi tog tag då. Så jag skulle verkligen rekommendera att prata med en logoped - de är ju specialister i sitt område och minst trycker på nåt sån när de pratar med barn, så var inte orolig för det

  • Fri 15 Jul 2022 13:52
    #3

    Min ena son stammade, tror det var vid 3 år. Det försvann sedan

Svar på tråden Stamning, övergående?