• Fri 16 Sep 2022 12:44
    1356 visningar
    3 svar
    3
    1356

    3,5 åring kissar på sig hela tiden

    för drygt 9 månader sedan slutade vi med blöja dagtid för vår dotter. Till en början bara inomhus eftersom det var vinter osv men vartefter har vi slutat med blöja helt förutom nattetid. Det prövade verkligen tålamodet till en början med 8 olyckor om dagen, kiss på varenda kvadratmeter av lägenheten osv, men vartefter gick det bättre. Sedan april har det kommit perioder av typ en vecka åt gången när det inte varit en enda olycka varken hemma eller på förskolan, för att sen kollapsa totalt med olyckor överallt hela tiden, att hon springer runt med kissiga kläder utan att säga till eller lämnar pölar på möbler/golvet/mattan utan att säga något. några gånger hade vi full förståelse för det och såg det som en del av processen men nu håller vi på att bryta ihop när hon sedan början av sommaren inte haft en enda hel vecka som funkat någorlunda. Hon kissar på sig minst en gång om dagen på förskolan (går 5-timmarsdagar) och därtill åtminstone en-två gånger hemma varje dag (utan att räkna in att hon kan vara lite sen till toaletten och få några droppar i trosorna). Jag förstår inte varför det inte går när hon gång på gång visat tidigare att det kan funka längre stunder. vi försöker verkligen ta det lugnt, inte brusa upp eller så när hon kissar även om man precis frågat om hon behöver gå på toa och fått ett nej 30 sekunder tidigare. vi försöker helt enkelt göra det odramatiskt. En del av mig vill ju bara säga åt henne att hon kan detta eftersom hon visat det så många gånger och att hon bara ska sluta kissa överallt hela tiden, att hennes kompisar går på toa när de är kiss/bajsnödiga osv, men det gör vi såklart inte eftersom vi inte vill att hon ska skämmas och känna ångest över det hela och stanna av helt i utvecklingen. någon som varit i samma sits och har bra tips på vad som till sist har hjälpt? 


     

  • Svar på tråden 3,5 åring kissar på sig hela tiden
  • Anonym (Fyrkl­över)
    Fri 16 Sep 2022 14:01
    #1

    Hur har ?potträningen? gått till? Har det hänt något stort  i hennes liv som kan påverkat? Hur länge tog det innan hon klarade de bra en vecka? 

  • Anonym (L)
    Fri 16 Sep 2022 15:19
    #3

    Hur har ni pottränat...? 


    Barn kan ha perioder där de verkar "glömma bort" allt de lärt sig. Det är helt naturligt. Man får fortsätta påminna och säga att "du MÅSTE säga till". Och låta det ske olyckor, helt enkelt. Hon kommer lära sig. 


    Min dotter slutade med blöja runt 2 år & 4 mån,  på sommaren då det var varmt och hon kunde gå utan trosor under klänningen. Då märkte hon när det började rinna, liksom. I slutet av den sommaren var hon torr. Sen tog det runt 6 mån på förskolan, och hon började kissa på sig men också bajsa på sig. Hon verkade liksom inte längre notera att hon behövde gå på toa. Det tog några månader, sen var det som att hon alltid varit torr igen. Hon blev torr på natten vid 3 år och DET har däremot aldrig varit några problem, konstigt nog. 

    Jag tycker ni ska fortsätta, att börja med blöja igen är sällan en bra idé.

  • Fri 16 Sep 2022 15:27
    #4

    Vad händer när hon kissar/bajsar på sig? Vad gör hon innan och efteråt och vad gör ni?

Svar på tråden 3,5 åring kissar på sig hela tiden