Anonym (SL) skrev 2022-10-04 07:09:14 följande:
Tips är ju att försöka göra sånt där kött kanske inte är huvudingrediensen utan en del i rätten, där det går att dryga ut med grönsaker/pasta/ris/bröd eller liknande.
Tex pastasåser, gratänger, matpajer, pizza/piroger, wok, rotfruktpytt, paella/risotto, bakad potatis med någon röra och wraps.
+1 på detta. Undvik att servera hela bitar fisk/kött.
Ett kycklingbröst skuret i bitar ser ut som mycket mer och räcker längre, än om du serverar kycklingbrösten hela.
Thai-/indisk mat innehåller ofta lite kött jämfört med grönsaker, så där kan du få inspiration om familjen gillar den typen mat.
Plåtmat är tacksamt för man kan ösa på alla möjliga slattar och rester. Pastagratäng samma sak. Ett paket bacon och tre överblivna köttbullar ser ut som massor med kött när man skurit det i små bitar.
Och köp det som är billigt, som du vet att ni kommer äta upp. Inte det ni är sugna på just när ni står i affären. Och är det väldigt bra pris på tex köttfärs eller fiskpinnar, så bunkra upp så det räcker till flera måltider.
Med tonåringarna är det kanske läge att ta ett samtal, och förklara att pengarna inte räcker till allt hela tiden utan ni måste prioritera just nu.