• Carolatom07

    Varför förvandlas så många trådar till rena tjafstrådar?

    Det vanliga brukar vara att i början av en tråd är det flera som svarar och tonen är något sånär saklig och sansad.  Sedan brukar det utmynna i att 2 eller 3 personer "kapar" tråden och använder den som en chatt mer eller mindre för att tjafsa och bråka med varandra.

    När en tråd utmynnar i sådant borde det väl vara bättre om de trätande personerna fortsätter i just en chatt?

    Lite irriterande med när man ser att man fått nya svar i sin tråd, och så är det bara de tjafsande som fortsätter diskutera.

  • Svar på tråden Varför förvandlas så många trådar till rena tjafstrådar?
  • pump

    Folk gillar att mästra andra, tala om för andra vad fel dom har.
    Ibland kan folk inte lägga band på känslorna, utan börjar kalla andra för dumma i huvudet. Eller värre.

  • Fröken Allvar

    Jag förstår dig. Det är tråkigt att ha en tråd i ett ämne man är intresserad av som urartar. Tyvärr är det priset du får betala i offentliga samtal mellan alla möjliga människor, där en hel del inte alls mår bra. 

    Jag tror att du ska söka dig härifrån som du själv varit inne på tidigare. På internet beter sig inte alltid människor så bra mot varandra, inte ens om du beter dig bra mot dem. 

  • Tecum

    Vissa människor gillar att tjafsa, så enkelt är det. De vill inte ha en saklig diskussion eller ge konstruktiva råd, de vill bara sätta sig på andra och FÅ rätt  hellre än att HA rätt.

  • CFly

    Det folk här inte förstår:

    * Skrivs en åsikt som är negativt mot ditt eget kön så är det inte ett angrepp mot dig som person och du måste inte till varje pris slå tillbaka som om det vore ett hot mot ditt köns existens. Försök förstå den andre istället.

    * Alla människor ser världen från sina glasögon. Ditt sätt att se världen är inte sanningen. Visa intresse för någon annans sätt att se på saker. Du kan lära dig något på köpet än att bara bekräfta sin egen världsbild. 

    * Förutsätt inte att andra är ute efter att attackera och sätta dit dig i allt som skrivs. 

    * Använd inte forumet som din känslomässiga ventil där dina egna uppbyggda känslor ska få utlopp. 

    * Börja inte med argument om att den andre börja och att den inte ser och respekterar dig. Det blir bara hönan o ägget problematik där du ändå försöker få positionen att alla ska bara lyssna på dig. Applicera samma logik tillbaka först. 

    * Även om du inte håller med så behöver man inte attackera andra. För att få medhåll själv så krävs det att man själv först visar medkänsla. 

    * Tolka inte in det värsta i folks inlägg hela tiden. Försök och se vad personen menar med positiva glasögon. 

  • Xenia

    Om det blir mycket OT tjafs, kan man inte anmäla och begära få de inläggen bortflyttade?

Svar på tråden Varför förvandlas så många trådar till rena tjafstrådar?