Du har fått jättebra tips och jag beklagar verkligen också att du hamnat i den här sitsen. Men du verkar klok och bara att du ställer frågan tyder på mognad!
Titta på jämförpris, det är superviktigt.
Och sen börja testa dig fram. Det finns en del grejer som du inte kommer märka skillnad på alls. Allt från Havrekuddar (till frukost) till Oliver på glasburk och frysta fiskpinnar. De billigare innehåller ofta mer fisk i % än de dyrare...
Du kommer att landa i vad du tycker är okej i förhållande till pris, vad du kan köpa billigare av (Ica Basic, Garant etc) och vilka saker du verkligen vill prioritera som är värt för dig.
Ta också för vana att gå igenom reklambladen från butikerna som ligger närmast dig och försök bygga upp skafferi och matplanering utifrån dem.
Är det bra pris på svensk köttfärs en vecka, köp 2kg och dela upp. Då har du i frysen att ta fram om du vill göra tacos fastän det inte finns till bra pris den veckan och slipper handla dyrt.
Ost är också sånt som blivit dyrare och som är värt att hålla koll på. Frukt och grönt köper vi efter säsong och utifrån vad som är bra pris i reklamen, någon vecka blir det mycket apelsiner, nästa vecka päron av en viss sort.
Men vi har nära till fler butiker så vi slipper ta bilen, annars är det en kostnad det med i både tid och pengar att åka runt.