Gammal eller drickbar?
Öppnade en flaska rosé förförra helgen. Den stod framme i rumstemperatur några timmar innan jag lade in den i kylen. Går den att dricka nu? Eller är det bara att slänga den?
Öppnade en flaska rosé förförra helgen. Den stod framme i rumstemperatur några timmar innan jag lade in den i kylen. Går den att dricka nu? Eller är det bara att slänga den?
Det har inte så mycket med temperatur att göra som med syretillgång. Om du inte haft en vacuvin-kork i den som hindrar vinet från att oxidera så smakar den nog lite mer åt ättikahållet nu.
Men för att svara på frågan så hade jag kanske smakat på och eventuellt druckit vinet själv, men inte bjudit andra på det efter så lång tid.
Det har inte så mycket med temperatur att göra som med syretillgång. Om du inte haft en vacuvin-kork i den som hindrar vinet från att oxidera så smakar den nog lite mer åt ättikahållet nu.
Men för att svara på frågan så hade jag kanske smakat på och eventuellt druckit vinet själv, men inte bjudit andra på det efter så lång tid.
Nej du blir inte sjuk av det. Kanske smakar det mindre bra, testa! Kanske smakar det ok.
Jag har haft vin i kylen nån helg och det har varit ok. Smaka på det. Sjuk blir du ej.
Dricker du en hel flaska lär du bli sjuk.
Dricker du en hel flaska lär du bli sjuk.