• Anonym (Testare)

    Går denna hemmagjorda tempeh att äta?

    Jag har gjort tempeh för första gången och jag gjorde den på gråärtor. Den ser däremot inte riktigt ut som annan tempeh då mycelet inte är lika intakt. 

    Den är inte helt neutral i doft, men den luktar inte surt. I så fall snarare lite "unket" skulle jag säga. Den stod >35 timmar och jag identifierade inte svarta prickar/fläckar. 

    Kan man äta den? 
    Varför blev inte mycelet tätare? Kan jag ha använt för lite av startkulturen? 

    Tacksam för vägledning :)





  • Svar på tråden Går denna hemmagjorda tempeh att äta?
  • EnAnonumius

    Skulle aldrig äta mat med vitt lurv på->mögel.

    På något sätt så måste du ha förvarat maten helt fel under dessa 35timmar...


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • EnAnonumius
    EnAnonumius skrev 2025-07-19 15:05:34 följande:

    Skulle aldrig äta mat med vitt lurv på->mögel.

    På något sätt så måste du ha förvarat maten helt fel under dessa 35timmar...


    Läste fel i din post, missade att du gjorde tempeh.. Sorry
    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Anonym (Testare)

    Ingen fara. Då har jag lite hopp kvar att det inte kört. :)

  • Tow2Mater

    Intessant omnågon kunnig kommer att svara. Jag tror inte ens hunden skulle vilja slicka på det där....

Svar på tråden Går denna hemmagjorda tempeh att äta?