• Anonym (Jessica)

    Bakunniga se hit!

    Jag gjorde en fyllning till tårta med äggulor, mörk choklad och grädde.

    Smälte chokladen, lät den svalna. Vispade grädden (dock för löst). Lade i äggen och chokladen och blandade det försiktigt.

    Men, smeten är för lös. Vad gör jag? Slänger allt och gör en ny? Eller kan jag rädda den på något vis? Hur? 


    Tack på förhand!

  • Svar på tråden Bakunniga se hit!
  • Anonym (Funderar)

    Funderar över om du kan rädda den på liknande sätt som chokladmousse som blivit för lös. Googla på det. 

  • Anonym (X)

    Ska du verkligen ha råa äggulor i fyllningen?

    Jag skulle satsa på en ny fyllning med andra ingredienser. 

  • Anonym (M)
    Anonym (X) skrev 2025-08-04 09:39:01 följande:

    Ska du verkligen ha råa äggulor i fyllningen?

    Jag skulle satsa på en ny fyllning med andra ingredienser. 


    Äggulor är en av ingredienserna när man gör mousse. 


     

  • Anonym (Jessica)
    Anonym (X) skrev 2025-08-04 09:39:01 följande:

    Ska du verkligen ha råa äggulor i fyllningen?

    Jag skulle satsa på en ny fyllning med andra ingredienser. 


    Japp. Har gjort den tidigare och det blev supergott! Camilla hamids recept 
  • Anonym (Mia)

    Jag kan tänka mig några åtgärder som kan göra fyllningen fastare:

    1) Låt den bli riktigt kall i kylskål några timmar. Det kommer att göra att chokladen blir så fast som den kan bli och det kanske är allt som krävs för en användbar konsistens.
    2) Eller vispa den. Både vispgrädde och äggula blir fastare vid vispning. Se bara upp så att du inte vispar till smör. 
    3) Eller lägg till gelatin. Smält gelatin (följ instruktionerna på förpackningen) i en liten mängd grädde och låt svalna till en temperatur som är tillräckligt sval för att inte smälta din fyllning men inte så sval att gelatinet blir fast, och blanda i fyllningen. Låt stelna i kylskåp.

  • Anonym (Jessica)
    Anonym (Mia) skrev 2025-08-04 11:43:39 följande:

    Jag kan tänka mig några åtgärder som kan göra fyllningen fastare:

    1) Låt den bli riktigt kall i kylskål några timmar. Det kommer att göra att chokladen blir så fast som den kan bli och det kanske är allt som krävs för en användbar konsistens.
    2) Eller vispa den. Både vispgrädde och äggula blir fastare vid vispning. Se bara upp så att du inte vispar till smör. 
    3) Eller lägg till gelatin. Smält gelatin (följ instruktionerna på förpackningen) i en liten mängd grädde och låt svalna till en temperatur som är tillräckligt sval för att inte smälta din fyllning men inte så sval att gelatinet blir fast, och blanda i fyllningen. Låt stelna i kylskåp.


    Lät den stå i kylen sen igår, lika smetig än. Så det hjälpte tyvärr inte.

    Vispa gjorde den ännu värre 
  • Anonym (Jessica)

    Det blir nog att försöka göra en ny. Tack ändå för era svar 

Svar på tråden Bakunniga se hit!