• PcoBella

    Tvillingar- olika stora!!??

    Hej!!
    Har en liten fråga....

    Var på UL igår (v8) där man konstaterade att det var tvillingar (tvåäggs)!! MEN, den ena var lite mindre än den andra! Dr sa att det kunde innebära att den kanske inte klarade sig!

    Min fråga är.... har fler haft det så här, och hur har det gått???

  • Svar på tråden Tvillingar- olika stora!!??
  • lajjalo

    jösses, patrik vill bli pappa: var ni spontant gravida med femlingar eller hade ni ätit någon medicin/genomgått behandling?

  • Patrik vill bli Pappa

    Vi har gjort Di,,och då tar man brukligt hormoner,,men de va minsta dosen,,och ändå=)=)=)

  • Knosan

    Det skiljer ca 300g på mina två, i v33. Den lilla har en tillväxt på -19% vilket enligt specialistläkare, som gjort våra UL, är helt normalt när det gäller tvillingar. Hon sa att de knappt hade reagerat om de legat på -30%! Hon sa också att det är vanligare att de inte är lika stora än att de är det.

  • Indy500

    man kan inte se om det är tvåäggs eller enäggs på ul.
    det enda säkra sättet är väl om det är en flicka o en pojke eller genom dna test.
    man kan se om de har en (tjock) skiljevägg och om de har samma moderkaka. om ett enäggspar delas tidigt får de också en skiljevägg.
    så har jag uppfattat det iaf.

  • MiieRO

    Jag kan berätta att jag fick reda på i vecka 17 att jag väntade tvillingar... och utan tvekan sa de att det var tvåäggs....utan tvekan så var de det.. för det var en så otroligt kraftig skilljevägg så det var inget snack om saken..
    när killarna föddes trodde jag benhårt på det...
    de skilde i vikt mellan de redan från början.. också enligt ul... när de föddes vägde robin 2850 och oliver 3480.. och såg ut som natt och dag... det enda de funderade på var varför det skillde så mycket i vikt mellan de... kan ju med berätta med tanke på hur stor oliver var så e de födda i vecka 39+6...
    jo till saken nu.. när de var ca 3 månader var de så lika att ingen såg skillnad på dem som var utomstående.. jag tyckte att de var som natt och dag...
    men min pappa tyckte jag skulle kolla upp.. så när de var runt 1 år så gjorde vi ett dna test och det visade sig att de hade grymt fel på ul.. de var enäggs...
    så man kan aldrig lita på ul till 100%... se dock till att de tar navelsträngs prov.. det gjorde de inte i mitt fall för de var så säkra..
    jag hade en plasenta och svårt att se skiljevägg när de föddes och de tittade...

    Lycka till!!!

    Kramar marie mamma till robin och oliver

  • Indy500

    såg på videon jag fick från tvillingklubben att även enäggstvillingar kan ha 4 blad i skiljeväggen och detta då när ägget delat sig tidigt, d.v.s. innan det nått fram till livmodern antar jag.

  • MiieRO

    Jag tror att det var något sådant i mitt fall...
    lustigt bara att de ska vara så säkra.. när de dock kan ha fel...

  • Indy500

    ja, men det har säkert kommit ny info de senaste åren och de som inte hängt med är ju säkra...
    min barmorska sa till mig att enäggstvillingar ligger alltid i samma fostersäck och har samma moderkaka medan tvåäggstvillingar har varsin moderkaka.
    hon e ju iofs gammal som gatan också, men lite koll kan de väl ha.
    jag sa inget kände inte att det var någon idé att ställa de frågor jag hade eftersom mitt förtroende sjönk rätt rejält för henne då...
    det var den enda (!) informationen jag fick av henne ang. tvillingar, efter att jag fått reda på på ultraljudet att de var två!

  • zwp

    Hur har det gått för er där bebisarna varit mycket olika i storlek? Är i v. 9 och den ena är mer än 50% mindre än den andra. De sa den lilla troligen inte kommer klara sig. Båda hade hjärtan som tickade men den lilla sa de att gulesäcken såg tunn ut

Svar på tråden Tvillingar- olika stora!!??