• Johannah Ottosson

    Kladdkaka utan kakao?

    En liten fråga till alla bakglada därute!

    Någon som provat att göra kladdkaka utan kakao?? Nu undrar vi väl vad är vitsen med det . Min man gillar kladdkaka men är inte så jätteförtjust i kakaosmaken. Men man utesluta kakaon och ta extra mkt vaniljsocker eller något annat i, mer för att likna vit chocklad?

    Någon som vet, eller har något sånt recept?

  • Svar på tråden Kladdkaka utan kakao?
  • Johannah Ottosson

    En glad tjej: Ja det är sant! Men det är inte ofta jag har vit choklad hemma och har jag det så är den säkert redan uppäten hahaha. Men det ska jag prova nästa gång, tack för tipset!

  • Perniilla

    Kladdkaka med choklad
    200 g mörk blockchoklad
    200 g smör
    2 ägg
    3 dl socker
    3½ dl vetemjöl

    Beskrivning
    Smält choklad och smör i samma kastrull. Vispa ägg och socker.
    Rör sedan ihop allting och grädda 15-20 minuter i 200 grader

  • Perniilla

    Vit Kladdkaka
    Värm ugnen till 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en
    form (ca 24 cm i diameter). Smörj och mjöla kanten.
    Smält 100 gram smör och 200 gram vit choklad över låg värme i en rymlig
    kastrull, rör om och passa så att det inte fastnar i botten.
    Ta kastrullen av värmen och rör ner 3 dl socker , 3 dl mjöl, 3 ägg och 3
    msk amaretto eller konjak.
    Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter
    tills kakan höjer sig lite på mitten.
    Den ska kännas fast men ändå vara kladdig inuti.
    Ta ut och låt den kallna.
    Lägg upp den på ett tårtfat och stick in skyddspapper runtom.

    Glasyr:
    Värm och smält 3 msk grädde och 150 g vit choklad under omrörning.
    Bred glasyren över tårtan.

    Till jul kan man lämpligen komplettera med ett kuvert saffran i glasyren

  • Karisma

    Ta vilken choklad som helst och blanda i. Allt fungerar, blir smaskigt vad du än tar.

    Finns mga goda recept här på fl, sök bara kladdkaka.

    Kram K.

  • elesie

    funkar med oboy faktist
    bra nödlösning när baket är startat och kakaon plötsligt saknas.
    man kan även ha i lite choladsås tillsammans med oboyen om man vill ha starkare smak

  • Perniilla

    Vit kladdkaka (2004-08-28 av anneli ström, se profil)

    Ingredienser Instruktioner

    100 g vitchoklad
    100 g smör el margarin
    2 dl socker
    150g lättkesella
    2,5 dl vetemjöl
    2 tsk vaniljsocker
    1 tsk bakpulver
    0,5 tsk salt
    saft och skal av en halv citron
    Smält chokladen i vattenbad. Smält smöret
    Rör socker och kesella ca 5 min.
    Blanda i choklad och smör i kesella blandningen, rör om. Häll i citronsaft och skal, blanda. Blanda de torra ingredienserna, häll i lite i taget i smeten.
    Smöra en form med löstagbar kant och ströa den.
    Grädda i 200 grader ca 25 min

  • Perniilla

    Kladdkaka med daim (2005-07-24 av Linda Gadd, se profil)

    Ingredienser (8 portioner) Instruktioner

    200g smält mörk blockchocklad
    200g smält smör
    250g finhackad mandel
    6 ägg
    200g socker
    300g hackad daim
    färska bär och lätt vispad grädde el glass
    Vispa ägg och socker porötst. Blanda sedan i de andra ingredienserna utom daimet. Smörj en pajform och strö i lite glutenfritt ströbröd. Häll i smeten i formen och krossa daimet och strö det över kakan.

    Grädda den i mitten av ugnen på 150 grader i 45 minuter. Kakan ska vara kladdig och serveras kylskåpskall med färska bär och grädde.

    Mycket god och den måste ni bara prova

  • Johannah Ottosson

    Tack för alla tips och ideer och recept!
    Pernilla, ska prova din Vita kladdkaka nästa gång, mums!!

  • Perniilla

    Johannah Ottosson skrev 2007-11-15 15:15:40 följande:


    Tack för alla tips och ideer och recept!Pernilla, ska prova din Vita kladdkaka nästa gång, mums!!
    Okej, jag har inte bakat nån av dessa recept..hade bara inget annat o göra så ja leta upp en massa =P
  • Johannah Ottosson

    Det där med oboy lät ju väldigt intressant! Det måste jag prova .

    Pernilla: tack, så gulligt av dig

  • Perniilla

    Johannah Ottosson skrev 2007-11-15 15:37:23 följande:


    Det där med oboy lät ju väldigt intressant! Det måste jag prova .Pernilla: tack, så gulligt av dig
    Tänk bara på att oboy smakar inte lika mycket choklad, eller inte lika stark smak om du förstår..och så är det mycket socker i, så då kanske du ska minska på sockret du ska ha i =)
  • Johannah Ottosson

    Nej men det är den starka chokladsmaken han inte gillar, så det kanske vore ett bra alternativ då. Undra om man tar oboy med mindre socker eller vad det nu står på!

Svar på tråden Kladdkaka utan kakao?