• Snarkofagen

    ~*~30+ som fick barn i oktober 06, del 7~*~

    Vi är ett gäng mammor som hängt ihop sedan barnen var nyfödda. Tiden går fort och i väntan på jul, startar vi tråd nr 7. Alla barnen har nu fyllt 2 år och vi följs åt i barnens fantastiska utveckling. Här diskuteras i skrivande stund spöken, bökiga nätter, språkutveckling, tvåårstrots och naturligtvis julklappar.

    Vi pratar om våra liv som mammor, kvinnor och fruar/sambos. Inget ämne är för högt, inget för lågt. Vissa av oss är tvåbarnsmammor medan andra fortfarande överväger saken.

    Första tråden: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m21186971.html
    Tvåan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m24193317.html
    Trean: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m27267076.html
    Fyran: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30075894-4.html
    Femman: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m33051403.html
    och sexan: www.familjeliv.se/Forum-11-265/m35581000.html

    Medlemmar vid TS 25/11-08

    Daimis - Emmy 30 sep (Upplands Väsby)
    Vaniljkyss - Milou 1 okt (Va Götaland)
    bussig - Felix 6 okt (Stockholm)
    Mejja75 - Thea 7 okt (Malmö)
    Mammann - I & Y (tvillingflickor) 12 oktober (Skåne)
    mom65 - Johan 15 okt (Nacka)
    Annelitan - Josefine 18 okt (Söderhamn)
    Snarkofagen - Ella 18 okt (Gröndal)
    1 tu 3 - Amanda 19 okt (Bromma) och lillebror Gustav 27 maj -08
    "Nollan" - Félix 24 okt (Montreal) och lillebror Elliot 14 mars -08
    teasa - Louie 30 oktober (Karlskoga)

  • Svar på tråden ~*~30+ som fick barn i oktober 06, del 7~*~
  • 1 tu 3

    åh det är så härligt att läsa om alla små gullungar.

    Amandas tal bara kommer mer och mer. Nu säger hon tack när hon får ngt och det låter så gulligt. Idag letade vi efter ett par lackskor (favoritskorna att ha inne och när jag hittade dem ropade jag "här är de, amanda". "Åh mamma, tack så mycket" svarade hon!! Så sött.

    Ihelgen ska amanda sova hos farmor och farfar och hon ser mkt fram emot det. Vi satt i soffan och så säger hon. "Inte pappa, inte mamma, inte gutta (gustav), inte pontus (farbor), inte katterna, bara manda sova sarmor sarsar"

    Nu sover G, och vaknar säkert snart. vi är rejält förkylda igen och sover riktigt dåligt på nätterna. Igår skulle jag gå och lägga mig en liten stund när jag lagt G runt 19 tiden.... vaknade 22.34! Kan man kalla en liten kvällslur

  • mejja75

    Nollan: Visst är det häftigt när man märker att de börjar fantisera. Farfar i gröten så himla härligt
    Tycker absolut att du ska låta Félix fortsätta vara hos dagmamman. Tycker det verkar vara en drömtillvaro för honom. Han får vara hemma mycket med mamma och lillebror och får samtidigt leka och samspela med andra barn hos dagmamman.

    Snarko: Nästa fredag ska sambon på en tredje intervju hos samma företag, så nu står det nog bara mellan honom och en till. Hoppas verkligen att han får det, framförallt för hans skull för det verkar vara ett superkul jobb och så för min skull så jag får flytta tillbaka Bebisverkstan går det däremot inte lika framåt med. Hoppades verkligen på denna månaden, men icke sa nicke

    1tu3: Stackars er som är förkylda igen! Peppar peppar men här är vi friska och krya och Thea har snart varit på dagis TVÅ hela veckor.

  • Snarkofagen

    Tjejer, vad ni skriver! Kul!

    bussig: Snacka om att mammahjärtat värker när du skriver vad Felix sa till dig! Så sött!

    Annelitan: Jag håller med bussig, ge Josefine lussekatter om du vill. Har inte heller hört att saffran ska vara skadligt. Visst är det kul när barnen minns när man busar lite med dem och ändrar i sångtexter!

    1 tu 3: Var i era trakter idag, på Plantagen. Hade jag vetat att du var så sjuk, hade jag kunnat kommit förbi med en krya på dig-blomma. Stackare, hoppas ni mår bättre snart. Skönt för er alla att Amanda ska till farmor/farfar i helgen.

    Nollan: Låt Félix gå kvar hos dagmamman, tycker jag. Det är väl inte alltför ovanligt att barnen beter sig olika hemma och på förskolan. Jag tänker att han kanske testar lite gränser med dig också, eftersom han busar hemma men inte hos dagmamman.

    mejja: Trist med bebisverkstan men när det händer så är det meningen.

    För nån vecka sen fick vi HM-katalog hem och Ella och jag satt och bläddrade i den. På ett uppslag fanns det pyjamasar, både tjej- och killpyjamasar. Ja, om man nu MÅSTE könsbestämma kläder såsom HM tycker att vi ska... Hursomhelst, jag frågade Ella vilken pj hon ville ha. I konkurrens med favoriten Hello Kitty pekade hon ut Spindelmannen. Japp, sagt och gjort. I veckan blev Ella stolt ägare av en Spindelmannenpj och Spindelmannenstrumpor. Stolt som en tupp har hon strumporna på sig ända in i sömnen

    Jag avslutar med nåt trist - jag har inget jobb längre. Har blivit uppsagd p g a arbetsbrist och har lön fram till februari men är arbetsbefriad. Jag mår skit, rent ut sagt. Det är ju inte drömläge att ge sig ut och söka nytt direkt. Så ho-ho-ho, god jul till Snarko...

  • teasa

    Vill bara visa att jag hittat hit jag med... kul att läsa om era "skruttar". Återkommer nån dag när jag har mer tid....
    Trevlig helg alla!

  • 1 tu 3

    Pepp pepp pepp till snarko...Kom det som en chock eller hade du ngn föraning om att det skulle ske?

    Ja om man nu får prata om sig själv så är jag less på mitt hem och mina möbler. Vill ha nytt i köket, i vardagsrummet och i amandas rum. Men allt vi har fungerar, det är inte trasigt, bara trist och "fel" utseende.

    Men jag kan inte motivera mig att köpa nytt. Det funkar inte när man har föräldrapenning att bara handla och handla..... men jag viiiiiiilllll.

  • Gladabarnensmamma

    1 tu 3 skrev 2008-11-29 13:27:25 följande:


    Pepp pepp pepp till snarko...Kom det som en chock eller hade du ngn föraning om att det skulle ske?Ja om man nu får prata om sig själv så är jag less på mitt hem och mina möbler. Vill ha nytt i köket, i vardagsrummet och i amandas rum. Men allt vi har fungerar, det är inte trasigt, bara trist och "fel" utseende.Men jag kan inte motivera mig att köpa nytt. Det funkar inte när man har föräldrapenning att bara handla och handla..... men jag viiiiiiilllll.
    Här är en till med precis samma dilemma... men med en kladdig Félix och snart kladdigare Elliot så känns det meningslöst att byta till ngt finare. Köksbordet (nyinskaffat begagnat) var extreeeemt nödvändigt. Gamla Ektorp soffan+fåtölj i V-rummet är TOK-STORA i det lilla rummet... soffbordet har vi kastat ut & bytt mot en liten bänk (Félix bara slog i skallen i det andra bordet).

    Jag tror man tröttnar lite när man alltid är hemma & aldrig får ngn glamour ute liksom...
  • 1 tu 3
    Gladabarnensmamma skrev 2008-11-29 14:59:05 följande:
    1 tu 3 skrev 2008-11-29 13:27:25 följande:
    Här är en till med precis samma dilemma... men med en kladdig Félix och snart kladdigare Elliot så känns det meningslöst att byta till ngt finare. Köksbordet (nyinskaffat begagnat) var extreeeemt nödvändigt. Gamla Ektorp soffan+fåtölj i V-rummet är TOK-STORA i det lilla rummet... soffbordet har vi kastat ut & bytt mot en liten bänk (Félix bara slog i skallen i det andra bordet). Jag tror man tröttnar lite när man alltid är hemma & aldrig får ngn glamour ute liksom...
    Ja det är nog för att jag är hemma hela dagarn och ser allt. Men man kan ju egentligen bara byta gardiner, kuddar osv, så blir det lite nytt i alla fall.

    Idag har amanda varit på junibacken med farmor och farfar och hon hade älskat det. Hade önskat jag var med och sett henne
  • teasa

    Sarko: Pepp pepp härifrån också! Du som pratat dig så varm för jobbet och slitit hårt. Hoppas att du hittar något nytt som är annu bättre.

    Inredning: Skulle vilja både göra om och byta ut saker.... men till vilken nytta.... och när skulle vi hitta tid.... njae... det får allt vänta!

  • Snarkofagen

    Tack för era uppmuntrande peppanden, tjejer! 1 tu 3, det kom verkligen som en chock. Visst insåg jag att vi haft lägre orderingång än tidigare men jag trodde inte ens i min vildaste fantasi att de skulle säga upp mig. Nåja, det ordnar sig väl på ett eller annat sätt.

    Idag är Ella hemma från förskolan - tredje måndagen på raken Nu har hon diarré och vägrar äta. Vi är inne på tredje dagen med diarré nu. Idag har vi varit inne precis hela dagen, vill ha nära till toaletten för att kunna ställa henne i duschen direkt när det händer. Hoppas vi kan lämna hemmet i morgon, om så även bara för en promenad ner till centrum. Jag har sjungit mig hes här hemma idag

    Börjar ni få julkänsla? Här hemma har vi ännu inte fått tag på julsakerna, de ligger längst in i vårt överfulla källarförråd. Svärmor var hemma hos oss igår och KUNDE INTE LÅTA BLI att kommentera bristen på julpynt hemma hos oss. Jeeeesus kvinna, det var första advent IGÅR!!!

Svar på tråden ~*~30+ som fick barn i oktober 06, del 7~*~