• Plutten forever

    Förstföderskor BF mars 2007 Sthlm PART 13

    Trettonde tråden!
    Nu har alla fyllt två år och syskonen fortsätter att födas på löpande band

    Syskon BF-lista:
    Sole- födde Vera 6/11
    Vivs- födde Ellie 25/1
    Zul- födde Simon 30/1
    Pippil8- födde Alvar 31/3
    Bassekatt- bf 29/6
    Emma- bf 8/8
    Ginger- bf 20/8
    Hellur-bf 6/10
    Frill - bf 2/12

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-06-08 10:35
    3-årsjubileum!
    Första tråden startade i juni/juli 2006.
    Fantastiskt vad bra vi är på att hålla ihop

  • Svar på tråden Förstföderskor BF mars 2007 Sthlm PART 13
  • Ginger6

    Halloj!

    Ja jösses va stora de små barnen redan är, helt galet! Även de stora för den delen. Va roligt att träffa er Frill och va gulligt att A ville leka. J är också så där sällskapssjuk och vill ofta leka med andra barn. De kanske får hänga lite när vi är mammalediga!? Vilket för övrigt är snart! Jobbar bara nästa vecka också och sen är jag leeeedig. Det känns absurt konstigt, det har gått så fort!
    Midsommar var mys i vitabergsparken, det blev grodor mm runt stången och J stördes inte alls av folkmassorna.
    Ang sömn har han alltid fått somna själv och han sover aldrig i vår säng, vilket kanske är bra nu när bebisen kommer men lite synd ibland när man vill gosa med honom Sover också från 20-07 ungefär.
    Sjukt gulligt Plutten! J är också inne i en sån gull-period, jag njuter så mycket av de små samtalen man har med honom!
    Roligt att höra hur ni har det tvåbarns-mammor, ni framstår som förebilder!! Jag börjar bli lite nervös för förlossning etc nu. Hur förberedde ni er andra gången??

  • Sole

    ginger
    här har Viktor heller aldrig sovit med oss - tråkigt att att han inte är så gosig av sig
    nu har du ju mindre än 2 månader kvar till lillasyster - spännande!

    jag funderade mkt på vad jag tyckte var bra och mindre bra med första förlossningen och vad jag ville ha annorlunda.
    ville ju föda på södra BB men det blev ju inte så.
    annars så tänkte jag mkt på hur man gjorde med barnvakt även fast det var fixat och hur skulle det gå om det hände mitt i natten?
    nu ordnade det sig ju så att det blev mer eller mindre planerat och Lasse lämnade på dagis och farmor hämtade.

    Det är verkligen så kul att se hur barnen börjar få "nytta" av varndra - Vera älskar och avgudar sin storebror och vill gärna leka med allt han leker med!

    när Vera var ledsen härom morgonen så tröstade Viktor henne och sa "det är ok Vera" massa gånger - så gulligt!

    annars älskar hon badrummet och är väldigt snabb när hon ser att dörren står öppen

    hur har ni andra där hemma med syskonsvartsjuka och utveckling?

  • Hellur

    Hej!

    Vilket underbart väder vi har fått! Synd bara att man sitter på ett kontor på dagarna, men har bara 5 arbetsdagar kvar tills semestern

    Håller med om att alla småttingar har blivit stora, känns som det var nyss de kom.
    Roligt att det snart är din tur Ginger. Tänkte på dig här om dagen då jag läste att det är baby boom i augusti och det kommer vara fullt på förlossningarna.
    Jag har också funderat en del på förlossningen, känner mig inte helt trygg och hoppas faktiskt att jag blir snittad igen, kommer att få gå på förlossningsplanering som PippiL8 gjorde och det känns väldigt bra.

    Graviditeten - jag mår bra, går in i v.26 i morgon och magen växer. Har dock problem med ryggen, får lätt ont. Får även väldigt lätt håll när jag går samt att jag flåsar som en åsna när jag går upp för trapporna på jobbet

    Ang. sömn - När W hade spjälisen somnade han själv efter att vi lagt ner honom, kunde ligga och prata lite först. Sen han fick juniorsäng har det tyvärr blivit svårare. Först gick det bra men nu har han fått för sig att han ska sova i vår säng. Han somnar själv men alldeles för ofta i vår säng så vi får bära in honom när vi lägger oss. Han kommer inte till ro om vi ligger bredvid honom i hans säng heller. Detta har pågått i kanske två veckor och har nu blivit jobbigt. Några tips?

  • Pippil8

    Jag är inte rätt person att ge tips om nattning i alla fall... Nu ikväll har vi burit tillbaka E så många gånger att jag sedan länge tappat räkningen. Han har fortfarande inte somnat och vi började vid ca kl 20 (klockan är nu 21.38)... Jag säger som Hellur - några tips?!

  • Sole

    hellur
    har ni funderat på att införa spjälisen igen då?
    ibland kan jag ångra att vi tog bort den så tidigt men nu känns det mest meckigt att åka och köpa en ny och skruva ner sängen....
    dessutom fungerar det bra, han kommer direkt till oss på morgonen.
    vi var lite oroliga att han skulle hitta på bus och släng aner massa saker tillVera men det har inte varit några problem ännu.

    vet inte om våra barn generellt är "bra" sovare men mitt tips är att verkligen bestämma hur man vill ha det ocha tt det ska känans bra i hjärtat så man inte är tveksam, det mräker dom ju direkt!

    pippi
    vi höll på flera veckor med Viktor . nu när ni hållt på så länge fortsätt lägga tillbaka honom - till slut tröttnar dom ju och fattar grejjen

    hoppas det ordnar sig snart!

  • Vivs

    Här håller vi också på att få J att somna själv. Det går rätt bra måste jag säga. Först läser vi, sen sjunger vi en sång och sen är det godnatt och så säger vi att vi sitter i rummet brevid en stund. Först var det väldiga protester och hon sprang runt som en galning och skrek men vi har lagt tillbaks henne i sängen hela tiden och efter typ fyra dagar fattade hon att det inte var någon idé. Nästa steg är att slippa sitta i rummet bredvid, att kunna gå ned för trappan. Den knakar en del så det går inte att smyga... Tyvärr vaknar J varje natt eller på kvällen och skriker efter oss så vi får hämta henne till vår säng, det får vi sluta med i höst!

  • Ginger6

    Ja Hellur, lustigt att man prickar in båda babyboomsen Föddes flest barn 2007 den dagen jag födde J! Jobbigt att du har lite ont, hoppas det går över, tycker krämpor och illamåenden kommit och gått.
    Jobbigt med alla nattvandrare, är också rädd för det och har inhandlat en till spjälis...känns inte läge att vänja av J än eftersom han somnar och sover så bra i den.

  • Swenglish

    Hej hej!

    Nu har jag sommarlov! Ska till England imorgon utan familj, ska bli roligt men också jobbigt att vara ifrån F så länge (blir nästan 6 dagar). Men då försöker jag tänka på dig Pippil8 och att du klarade en vecka!

    Jobbigt med krämpor Hellur! Hoppas du får ett bra förlossningssamtal så att du kan känna dig trygg med vilken sorts förlossning det än blir.¨

    Vad gulligt med As historier Frill!

    Hoppas E somnade snabbt sen Pippil8!

    För F har inte talet lossnat riktigt än (någon mer?) så det orsakar lite frustration iblan plus att han inte riktigt vet hur han ska kommunicera med andra barn så det blir mycket puttning och ibland bett. Annars har vi inte märkt någon trots direkt.

    Han sover fortfarande bra (peppar peppar!), somnar själv före sju och vaknar vid 6 men är då nöjd tills vi går in vid halv sju. Vi har kvar spjälsängen och har inga planer på att ta bort den.

  • Sole

    ginger
    ha ha ni ligger när alla andra gör det
    (hoppas det inte var fräckt sagt, kunde inte låta bli!)

    swe
    härligt med sommarlov!
    kan inte talet bli lite sent när man är tvåspråkig?
    jag tycker det där verkar vara så olika - det finns flera barn på dagis som knappt säger mamma.
    Viktor pratar väligt mkt - det är hela meningar och han kan verkligen uttrycka sig.
    däremot ser jag att en del barn ligger lite före honom motoriskt.

  • Pippil8

    Jag ångrar också att vi tog bort spjälisen för E. Men nu har ju A den och jag orkar inte heller krångla... Igår somnade E typ 21.30 (mot normala 20.00)... Idag gick det bättre - han var väl toktrött, så vi bar nog inte ens tillbaka honom tio gånger idag

    Swe - komiskt att du kommer ihåg att jag var ifrån E (när han och M och farfar var i Turkiet en vecka). Det gick faktiskt över förväntan, hoppas det gör det för dig också!! Låter kul att åka iväg själv

    Oj vad många av era "stora" barn som kan prata mycket nu E säger många härliga saker men inte så avancerat som många av era andra verkar göra. Men supermysigt är det med allt gulligt som sägs med den där söta lilla rösten.

    M sitter med A i knät bredvid mig och A skrattar ett så gulligt kluckande skratt. Minns inte att E gjorde det så här tidigt (snart tre månader gammal). Det låter så sött

    Sole - tack för pepp, vi fortsätter lägga tillbaka E på kvällarna Ska inte ge upp än

Svar på tråden Förstföderskor BF mars 2007 Sthlm PART 13