• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Kopparkruka
    Annamamma 83 skrev 2010-03-30 09:57:23 följande:
    Ok,men tanken som ja skriver är att ja ska ha den på marsipan. Alltså en vanlig marsipantårta o så oblat ovanpå. Har själv bara testat på grädde innan
    Har du marsipan under från början så är detinga problem. Jag brukar "lacka" bilden med aprikosmarmelad eller någon annan ljus marmelad för att få lyster och glans i bilden. Aprikosmarmelad på squeezeflaska funkar bäst tycker jag Det använder jag även för att limma fast oblatbilden på marsipanen.
    Klart att det var bättre förr. Då var ju jag yngre! - Morfar
  • joseline
    TezzyBump skrev 2010-03-29 21:29:36 följande:
    kul, beställde hem deras kataloger, ska sitta och bläddra lite när de kommer :)
    Kolla på Konstnärs shoppen (tror den heter så) dom säljer lite grejer från panduro.
    Den ligger i samma hus som Lekbiten låg förut mot stora parkeringen.
  • Längtandsfull
    JoKo: ok. hur gör du sen då?

    Lenilus: men då har du ju bara formen konturerna. jag tänker nu på något större märke och inte bara text.. Vill göra en tårta med IFK märket på och den är nog svår Den är ju först sköldformad sen är det ju en ståendes lejon i mitten.. Hur gör man det?
    Har ju sett att andra gjort andra märken..
  • Kopparkruka
    Längtandsfull skrev 2010-03-30 12:40:08 följande:
    JoKo: ok. hur gör du sen då? Lenilus: men då har du ju bara formen konturerna. jag tänker nu på något större märke och inte bara text.. Vill göra en tårta med IFK märket på och den är nog svår Den är ju först sköldformad sen är det ju en ståendes lejon i mitten.. Hur gör man det? Har ju sett att andra gjort andra märken..
    Det finns konditorier som har en särskild skrivare för sådant, alltså gör utskrifter på oblat. Hör runt bland konditorierna du har i närhet och fråga om de kan skriva ut bilder. Det finns ett konditori där jag bor som gör det, och de tar 150 kr per bild... Men om det ska vara till något speciellt så är det värt det! DFå får man bilden på en bit marsipan samt gelé i en burk så att du kan pensla på det när du klar för att få mer glans i bilden.
    Klart att det var bättre förr. Då var ju jag yngre! - Morfar
  • Längtandsfull

    ok.. låter fräkt men jag hade velat lära mig att göra själv.. även om det är svårt.. Verkar ju vara folk som klara det här... Kollade i bildtråden och det är ganske många som lyckas få snygga bilder.. Kan inte tänka mig att alla springer till konditorier när dom skall göra en bild.. Men självklart så var det ett bra tips.. Tackar..


  • JoKo
    Längtandsfull skrev 2010-03-30 13:01:49 följande:
    ok.. låter fräkt men jag hade velat lära mig att göra själv.. även om det är svårt.. Verkar ju vara folk som klara det här... Kollade i bildtråden och det är ganske många som lyckas få snygga bilder.. Kan inte tänka mig att alla springer till konditorier när dom skall göra en bild.. Men självklart så var det ett bra tips.. Tackar..
    Många här inne vet jag målar på fri hand. Annars så klipper de nog ut exempelvis lejonet o skär ut även den i sp (eller vad man nu föredrar) o sen lägger den på märket.

    Testa!
  • lunkentuss
    Annamamma 83 skrev 2010-03-30 09:57:23 följande:
    Ok,men tanken som ja skriver är att ja ska ha den på marsipan. Alltså en vanlig marsipantårta o så oblat ovanpå. Har själv bara testat på grädde innan
    Man kan ju skära ett hål för bilden i marsipanen =)
    Men det går säkert bra o lägga rakt på tror jag -speciellt om ni snart ska äta den? :)
  • snart mamma igen
    JoKo skrev 2010-03-30 07:30:45 följande:
    Skriv ut en bild från nätet. japp, det går bra. Det borde gå bra, men jag har inte provat själv.
    tack.. men jag vet inte om jag vågar chansa iaf.. tänk om de inte blir gott sen.. jaja.. jag får se hur jag gör.
  • Annamamma 83
    lunkentuss skrev 2010-03-30 13:15:13 följande:
    Man kan ju skära ett hål för bilden i marsipanen =) Men det går säkert bra o lägga rakt på tror jag -speciellt om ni snart ska äta den? :)
    hmm, jo de går ju, men blir det så snyggt? men snyggt blir de nog inte, för ja spacklar ju givetvis med grädde under marsipanen =)
    Kopparkruka skrev 2010-03-30 11:16:09 följande:
    Har du marsipan under från början så är detinga problem. Jag brukar "lacka" bilden med aprikosmarmelad eller någon annan ljus marmelad för att få lyster och glans i bilden. Aprikosmarmelad på squeezeflaska funkar bäst tycker jag Det använder jag även för att limma fast oblatbilden på marsipanen.
    Låter smart, då kör jag på det. En flaska aprikosmarmelad står i kylen, så ja ska abolut testa det! Tackar!
Svar på tråden Tårttråden del 17