• Ankmor

    Tårttråden del 17

    VÄLKOMMEN!

    Det är jättekul att det hela tiden kommer så mycket nya ansikten.
    Då samma frågor tenderar att ställas om och om igen ber vi vänligen, men bestämt, att alla nya läser igenom "Guide till Tårttråden" ordentligt första gången.
    (Du måste vara inloggad för att läsa)


    Då Tårttrådens tempo är högt och för att ingen ska missa någon av de fina tårtor som görs bör man lägga in bilder av sina alster i Tårttrådens bildtråd som vi stolt delar med Cupcaketråden.

    Säg till här i tråden om du behöver hjälp att klistra in din bild.
    Den som hjälper till säger med fördel till innan så det inte blir dubletter.







    För inspiration :

    Googels bildsök

    Bäst resultat hos Google får du om du gör sökningen på engelska.
    Cakes + ”ämnesord”, men pröva gärna på svenska med.

    Många funderingar kring livsmedel hittar du svar på hos Livsmedelsverket


    När man gör tårtor finns det inga måsten, det viktiga är att man har roligt.
    Följ din egen budget och smak. Det finns (nästan ) inga rätt eller fel.

    __________________________________________________ __________________________


    - OBS! -


    Prata inte beställningar och betalning i tråden.
    Dels så riskerar ni att få en varning då om inlägget blir anmält, då det kan räknas som reklam, men även för att försäljning från icke livsmedelsgodkänt kök till kund är emot livsmedelslagen.


    Hotlänkning till bilder är inte tillåten.
    Om du har tillständ att använda bilden - spar ned bilden och lägg i ditt galleri, innan du klistrar in den här.
    Om du inte har tillstånd ---> Klistra in URL-adressen istället.


    Länkning till egen hemsida eller extern blogg med försäljning/som tar emot beställningar är inte tillåten.
    Länkning till egen
    FL-blogg är dock tillåten samt blogg / hemsida utan ekonomisk vinning/försäljning etc...
    __________________________________________________ __________________________


    Viktiga länkar -

      

       


                                        (Uppdateras inte på ett tag)

    En sida väl värd att besöka:

    TÅRTIVERSUM
    (Tårtsida med bla a Forum, Galleri, hjälpmedel mm)

    Hjärtligt välkomna, gamla som nya!
    Hoppas att alla ska trivas!


    Länkar till tidigare trådar

    Tråd nr 1
    Tråd nr 16 


     



    Man får länka till både hemsida och blogg så länge det inte finns någon information om egen företagsamhet/egen vinning/info om hur man beställer mm, det får inte heller finnas länkar till egen verksamhet mm

    DVS - så länge bloggen/hemsidan är helt hobbybaserad utan ekonomisk vinning så kan ni visa länk så mycket ni vill!


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-05-15 21:51
    ***********************************

    Här kan du dela med dig av dina BÄSTA TIPS!
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m52537869.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-06-18 15:35
    ---- ----

    BLOGGTRÅD!!
    www.familjeliv.se/Forum-5-155/m53109018.html
    Här kan ni länka till er tårtblogg/bakverksblogg.

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-07-21 15:30
    !!!***!!!***!!!***!!!***!!!

    HÄR BOR VI
    -----------------
    www.familjeliv.se/Forum-11-240/m53580376.html

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-08-09 02:53

    ^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^*^

    Det verkar vara något knas med tårtiversum.
    Här finns en TÅRTBITSUTRÄKNARE
    www.pejgan.com/antalbitar.asp

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2010-12-29 00:36
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
    Pejgan har lagt av...
    Nu finns TÅRTBITSUTRÄKNARE här
    lindarunn.blogg.se/
    Tack MissyCat!!!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2012-10-04 14:48
    ##############################################
    TYVÄRR har vissa av medlemmarna som jag länkar till i TS avslutat sina konton / tömt sin blogg. Jag ber om ursäkt att FL inte tillåter redigering av TS...
    ##############################################
  • Svar på tråden Tårttråden del 17
  • Lady Namárië
    Bambusa skrev 2010-10-06 23:31:14 följande:
    jag var och fick en tårtkartong med lock idag, ganska stor, men lär göra en egen platta nån som har tips? den ska va fyrkantig.. kartong känns alldeles för ostabilt.. vill inte ha en vanlig plåt eller bricka.. ska till säter och hedemora imorgon, men de är ju små ställen så ja förväntar mig inte en butik som har nån bra lösning på mitt problem.. tårtorna ska läggas ihop på fredag..
    Jag brukar lägga kartongen dubbel och linda den med folie. Kan det funka för dina tårtor?
    So say we all
  • Ova
    Tingeling85 skrev 2010-10-08 13:45:23 följande:
    Har idag gjort marängsmörkräm, men jag tror inte att den blev som den skulle..?
    Den är lite mer mousse än kräm måste jag säga..!
    Är den helt körd eller kanske blir den bättre om den får stå i frysen en stund?
    Så himla typiskt.. Alltid är det nåt som går åt skogen när det är beställda tårtor!
    Jag är inte helt säker på vad du menar med konsistensen, men jag tycker att den blev fastare och lenare när den hade legat på tårtan en dag.
  • Egensinnig
    Bambusa skrev 2010-10-06 23:31:14 följande:
    jag var och fick en tårtkartong med lock idag, ganska stor, men lär göra en egen platta nån som har tips? den ska va fyrkantig.. kartong känns alldeles för ostabilt.. vill inte ha en vanlig plåt eller bricka.. ska till säter och hedemora imorgon, men de är ju små ställen så ja förväntar mig inte en butik som har nån bra lösning på mitt problem.. tårtorna ska läggas ihop på fredag..
    Jag brukar ta stadig kartong - en tom BiB, flyttlåda, pizzakartong el vad jag har till hands och klä den med fint omslagspapper och sedan plastfolie - tejpa tajt på undersidan.
    Till lite tyngre tårtor har jag frigolitskivor som jag köper på byggvaruhus för ca 12 kr - räcker till 3-4 rundlar el fyrkanter. Limmar kartong på båda sidorna om frigoliten med hobbylim. Låter ligga i press med ngt tungt över - gärna till nästa dag. På med papper och fint sidenband runt kanten.
    Matilda, Matilda........
  • Egensinnig
    Atamon skrev 2010-10-04 22:07:45 följande:
    Så det är du som är "uppfinnaren"? jag hittade receptet i en blogg    jo, det är ett bra tips med marsanpulver det är bara det att jag inte tycker att det är gott. Jag använder aldrig marsanpulver, när jag gör vanliga tårtor så gör jag alltid francipankräm. Men man är ju själv sin värsta kritiker, alla andra tyckte att det var gott. Men jag har full förståelse över att det till bröllop måste vara stabilare
    Det är i varje fall väldigt roligt att baka "sånt här". Synd att det knappt är någon i ens närhet som äter tårtor och slisk... 
    Ja det kan ju vara fler som uppfunnit samma gegga iofs
    Sedan kan man ju alltid fixa konsistensen med gelatin
    Matilda, Matilda........
  • Bambusa

    tack för tipsen om tårtbricka.. ska pröva, ska snart lägga ihop dom.. ska bara få karln å städa ur kylen först så dom får plats... man skull ha en läskkyl bara till tårtor och annat bakat som ska stå i kylen.. håller på med moccarutor fast i muffinsformar nu.. dom svalnar så sakta när man väntar och dottern sover..

  • Ova

    Är lite lat så undrar om det är någon som har en bra mall till hallo kitty figur- platt ansikte att lägga på tårtan annars får jag leta runt själv.

  • Ova

    Jag hade för mig att jag såg små modellerade hello kitty figurer i bildtråden nyligen, men jag kan inte hitta dem nu. Någon som vet vilka jag menar eller har bilder på andra?

  • Vaja
    Ova skrev 2010-10-08 18:11:04 följande:
    Är lite lat så undrar om det är någon som har en bra mall till hallo kitty figur- platt ansikte att lägga på tårtan annars får jag leta runt själv.

    Jag brukar googla efter bilder och sedan skriva ut, det går fort Skrattande


    Hmmm kanske dags att börja lära sig att laminera alla bilder/mallar jag skriver ut för att kunna använda igen? Obestämd


  • Zelmilainen
    Lindie skrev 2010-10-08 19:27:51 följande:
    Jag kommer inte in på tartiversum.se

    Någon som vet vart det kan finnas någon annan tårtuträknare?
    i ts .-)
    det bidde inget av det...
Svar på tråden Tårttråden del 17